Yamaha julkistaa kaksi uutta Urban Mobility -sähköajoneuvoa

Yamaha julkistaa kaksi uutta Urban Mobility -sähköajoneuvoa

Yamahan sähköisten kulkuneuvojen valikoima täydentyy kahdella uutuudella: BOOSTER Easy -sähköpyörällä ja BOOSTER S-pedelecillä.

NEO’s-sähköskootterin sekä Moro 07-, Wabash- ja Crosscore-sähköpyörät sisältävä Yamahan sähköisten kulkuneuvojen valikoima täydentyy kahdella uutuudella.

Yamahan uudet BOOSTER Easy -sähköpyörä ja BOOSTER S-pedelec on kehitetty Euroopassa vastaamaan nopeasti kasvavaan puhtaamman, ketterämmän ja hiljaisemman kaupunkiliikenteen tarpeeseen. Yamahan uusien BOOSTER Easy- ja BOOSTER-mallien ulkoasu on lähes sama ja ne ovat teknisesti hyvin samankaltaisia, sillä niissä on sama kevyt runkorakenne. Olennainen ero on suorituskyvyssä: BOOSTER Easy on sähköpyörä, jonka suurin poljinavusteinen nopeus on 25 km/h. BOOSTER on puolestaan AM-ajokorttiluokan S-pedelec, jonka suurin poljinavusteinen nopeus on 45 km/h.

 

Minimalistisen moderni muotoilu

 

BOOSTER-mallit ovat hauskoja ajaa ja helppoja huoltaa, joten ne soveltuvat monenlaisille kuljettajille iästä ja taustasta riippumatta. Tyyliltään ne ovat 50-kuutioisten "läskirenkaisten" Yamaha- ja MBK-skoottereiden perinteen seuraajia. Renkaat tarjoavat erinomaisen pidon erilaisilla tienpinnoilla, mikä takaa ajomukavuuden myös epätasaisilla teillä. Pehmeänherkkä etujousitus vaimentaa kuoppien iskut yhdessä korkeaprofiilisten renkaiden kanssa.

2023_YAM_BOOSTER-EASY_EU_CS7_STA_002_03_preview

Ota rauhallisesti

BOOSTER Easy -pyörässä on korkeatasoinen varustus - nykyaikainen muotoilu, kevyt mittaristo sekä kompakti ja tehokas LED-valaistus. Sen matala painopiste takaa ketterän ja vakaan ajokäytöksen. Tavaratelineen sekä korien ja sisäkassien kiinnitysmahdollisuuden ansiosta pyörä on sekä toimiva että hauska.

Välittömän poljinavustuksen tuottava laadukas Yamaha PWseries-S2 -sähkömoottori takaa täysin luonnollisen ajotuntuman. BOOSTER Easy:n 630 Wh 36 voltin Yamaha-akku siivittää pyörän maksiminopeuteen 25 km/h ja jopa 120 km:n toimintasäteeseen/*. Kätevän Yamaha Omnichannel -kanavan kautta uuden BOOSTER Easy -sähköpyörän voi tilata yhdellä napsautuksella. /*Täydellä akulla, käyttötilasta riippuen.

2023_YAM_BOOSTER_EU_CS7_STA_007_03_preview

Tulevaisuuden kestävä kaupunkiliikenne

Hiljainen moottori antaa välitöntä apua heti ensipolkaisusta ja valittavissa on viisi eri ajotilaa sen mukaan, haluaako maksimaalisen tehon vai optimaalisen toimintamatkan. Älypuhelimeen yhdistämisen myötä TFT-värinäytöltä voi seurata nopeutta, toimintasädettä ja akun kapasiteettia sekä tarkastella navigointi- ja kuntosovelluksia.

LED-valaistuksella, 80 mm joustavalla etuhaarukalla ja 20 tuuman x 4 tuuman pitävillä renkailla varustettu BOOSTER vie perille milloin tahansa päivällä tai yöllä. Yamaha BOOSTER:in erityisominaisuuksia ovat muun muassa tyylikkäät haarukkasuojat, piilotetut johdotukset ja takateline. Laajan lisävarustevalikoiman, kuten tyylikkäiden laukkujen ja tavarakorien sekä alumiinirunkoon kiinnitettävien eriväristen paneelien, avulla on helppo tehdä ilmeeltään ikioma BOOSTER!

Yamaha-varustelu

 

BOOSTER-malleissa on kattava varustelu, joka piristää näiden uusien päästöttömien ajoneuvojen ilmettä ja tuntumaa. Etuhaarukan laadukkaat suojat, etuosan suojus, etulokasuoja ja Supernova-ajovalot, takaavat virtaviivaisen ja koordinoidun ulkoasun. Ilmanottoaukkojen taakse piilotetut johdatukset korostavat pyörän selkeää muotoilua, ja ketjun sekä moottorin suojukset BOOSTER:in laadukasta viimeistelyä. Tavarateline tarjoaa runsaasti säilytystilaa. Molemmissa malleissa on myös säädettävä Royal Orbis -istuin ja integroitu Koso LED-takavalo.

 

Pehmeäkäyntistä ja luotettavaa Yamaha-tekniikkaa

 

BOOSTER-mallien voimanlähteenä on PW-sarjan uusin S2-moottori. Erittäin kevyt ja kompakti moottori painaa vain 2,85 kg. PW-sarjan S2-sähkömoottorin vääntömomentin (75 Nm) ja painon suhde on yksi luokkansa parhaista.

 

Yamahan Zero Cadence -teknologia auttaa välittömästi heti poljinta painettaessa. Kuormituksen tunnistava Automatic Support -avustus antaa tarvittaessa ajamista helpottavaa lisätehoa esimerkiksi vastamäessä ja -tuulessa. Kuljettaja voi valita myös sähkömoottorin pois käytöstä kytkevän Zero-tilan ja käyttää ainoastaan poljinvoimaa. Walk Assist -tilan avulla pyörää voi työntää helposti ja kevyesti esimerkiksi jalankulkijoille varatuilla alueilla, joilla ajaminen ei ole sallittua.

 

BOOSTER Easy- ja BOOSTER-malleissa on 630 Wh 36 V akku. Akun voi ladata kiinnitettynä tai irrotettuna.

Suorituskyky ja toimintasäde

 

BOOSTER Easyn avustettu huippunopeus 25 km/h on eurooppalaisen sähköpyörälainsäädännön mukainen. Esimerkiksi alamäessä kuljettaja voi valita Zero-tilan ja saavuttaa suuremman nopeuden ilman moottoriavustusta.

 

Valittavissa on viisi toimintatilaa: +ECO, ECO, STD, HIGH ja AUTO. Näin kuljettaja voi valita reaaliaikaiseen ajoympäristöön ja olosuhteisiin parhaiten sopivan toimintatilan. Yamaha-sähkömoottorin vääntömomenttisuhde on +ECO-tilassa 50 % ja nousee HIGH-tilassa 280 %:iin. Tyypillinen kantama 75 kg:n painoisella kuljettajalla on +ECO-tilassa jopa 120 km ja HIGH-tilassa 60 km.

 

BOOSTER luokitellaan sähkömopoksi (L1e), joka vaatii AM-ajokortin ja asianmukaisen vakuutuksen.

Kuljettaja voi valita +ECO-, ECO-, STD-, HIGH- ja AUTO-tilat olosuhteiden mukaan. Arviotu toimintamatka 75 kg:n painoisella kuljettajalla on +ECO-tilassa 110 kilometriä ja HIGH-tilassa 50 km.

Yamaha PW S2 -sähkömoottorin tuottama vääntömomenttisuhde alkaa +ECO-tilassa 60 %:sta ja nousee HIGH-tilassa 400 %:iin. Sähkömoottorin avustus vaimenee yli 40 km/h vauhdissa ja päättyy kun nopeus on 45 km/h.

 

Intuitiiviset käyttöliittymät

 

BOOSTER:in mittaristo on selkeä 2,8 tuuman TFT-värinäyttö Yamaha Display C -käyttöliittymällä ja erillisellä ohjauskytkimellä. Näytöltä näkee yhdellä silmäyksellä kattavan määrän tietoja, kuten akun varaustaso, ajonopeus, avustustila, kantama, kello, matkan pituus, poljinnopeus, kalorinkulutus ja aika.

Bluetooth®-yhteydellä mittaristoon kytketyn älypuhelimen avulla voi hyödyntää myös erilaisia kuntoilu- ja navigointisovelluksia.

 

BOOSTER Easy -mittariston 1,7 tuuman LCD-näytössä on Yamaha Display A -käyttöliittymä. Sen perusversiossa on integroidut painikkeet, ja "aina päällä" oleviin tietoihin sisältyvät nopeusmittari, akun varaus ja avustustila. Valittavissa olevia ominaisuuksia ovat trippimittari, matkamittari ja toimintasäde.

 

2023_YAM_BOOSTER_EU_CS7_STA_005_03_preview

BOOSTER ja BOOSTER Easyn toimitusajat ja hinnat tarkentuvat myöhemmin.

Liittyvät artikkelit
  1. Yamaha mukana MP-messuilla 3.-5.2. Helsingissä Yamaha mukana MP-messuilla 3.-5.2. Helsingissä [mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_spe
  2. Yamaha sähköistää kaupunkiliikenteen Yamaha sähköistää kaupunkiliikenteen [mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_spe
Search engine powered by ElasticSuite © 2021 Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliike / Yamaha Center