Yamaha Motor julkisti uuden 350 hv:n V6-perämoottorin ja päivitetyn Helm Master® EX- ohjausjärjestelmän. 

Yamaha Motor julkisti uuden 350 hv:n V6-perämoottorin ja päivitetyn Helm Master® EX- ohjausjärjestelmän. 

Uusi perämoottori tarjoaa enemmän tehoa ja vääntömomenttia varsinkin alhaisemmilla käyntinopeuksilla kasvaneen iskutilavuuden, parannetun kaasujenvaihdon, sähköisen kaasuläpän ja kehittyneen venttiilitekniikan ansiosta.

"Viime vuosina Yamaha on tehnyt suuria harppauksia johtavasta perämoottoreiden valmistajasta todelliseksi veneilyjärjestelmien toimittajaksi.”, Yamaha Motor Europen Marine-toimintojen johtaja Fabrice Lacoume kertoo. "Tämän vuoden mallistossa on tarjolla innostava ja tehokas uusi perämoottori sekä joukko hienovaraisempia teknisiä parannuksia, joiden toivomme täyttävän ja ylittävän asiakkaidemme odotukset."

Uusi 350 hv:n V6-moottori täydentää 225, 250 ja 300 hv:n V6-moottoreiden valikoimaa, kaventaen tehohyppäystä V6 ja V8 (XTO 400 hv V8 ja XTO 450 hv V8) perämoottoreiden välillä. Tämä V6-moottori tarjoilee enemmän tehoa ja vääntömomenttia alhaisemmilla käyntinopeuksilla, jolloin veneellä ajaminen on entistä herkempää ja innostavampaa.

Uuden moottorin imu- ja pakoventtiilit ovat suuremmat kuin 300 hv:n V6-moottorissa ja se hyödyntää halkaisijaltaan samaa sähköistä kaasuläppää kuin XTO 450 hv:n V8-moottori. Parannettu kaasujenvaihto mahdollistaa lisääntyneen tehon, kun moottorin tarkka polttoaineen ruiskutus ja sytytyksen ajoitus sopeutuvat kuljettajan vaatimuksiin. Suuremmat imu- ja pakoventtiilit yhdessä muuttuvan nokka-akselin ajoituksen (VCT) kanssa tarjoavat selkeän edun ilmavirtauksessa.

Kampiakselin iskunpituutta on kasvatettu, jolloin saadaan lisää vääntöä kaikilla kierroslukualueilla. Uudistettu nokka-akseliprofiili mahdollistaa suuremman venttiilin nostokorkeuden ja pidemmän aukiolon sekä imu- että pakoventtiileille. Lisäksi uudet venttiilinostimet varmistavat tarkan venttiilivälyksen säilymisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi.

Yamahan 350 hv:n V6-moottorissa käytetään myös iridium-sytytystulppia, joita arvostetaan niiden kestävyyden ja keskittyneen, tehokkaan kipinän vuoksi. Tähän on yhdistetty Yamahan uusi polttoainesuihkutuksen ohjauskartoitus, jonka ansiosta suihkutuksen kesto on pidempi kuin 300 hv:n V6-moottorissa, lisäten tehoa.

Uusi perämoottori on saatavilla kesällä 2024.

 

Helm Master® EX:n parannukset

Yamahan innovatiivinen Helm Master EX® -ohjausjärjestelmä tarjoaa helppoa ja nautinnollista veneilyä.  Kaudelle 2024 Yamaha tuo markkinoille joystick-ohjaussauvaan integroidun muuttuvanopeuksisen keulapotkurijärjestelmän, joka sisältää sovellukset yhden, neljän ja viiden perämoottorin konfiguraatioille, erityisesti suurille veneille, jotka saattavat tarvita lisäohjausta.

Lisäksi Sleipner-tuotemerkki tukee nyt Vetus-tuotemerkin tavoin seuraavan sukupolven integroitujen keulapotkurien teknologiaa. Uutuutena vuodelle 2024 Yamaha tarjoaa mekaanisen 704-kaukohallintakotelon, jossa on lukitusominaisuus, mahdollistaen perämoottorin tyhjäkäyntiasennon pitämisen käynnissä ollessa. Tämä ominaisuus on ihanteellinen venettä lämmityskäytettäessä tai odotettaessa laiturilla.

Pöytäasenteinen kaukohallintakotelo mahdollistaa vaivattoman yhden käden kaasun- ja trimmiasetuksen säätämisen kahvassa olevan peukalokäyttöisen vaihtokytkimen avulla. Näillä ominaisuuksilla Yamahan järjestelmät tarjoavat veneiltäessä täydellisen hallinnan.

2024-Yamaha-F350NSA-EU-Detail-002-03

Sisäänrakennettu digitaalinen DES-ohjaus

Unohda pumput, letkuihin kompastuminen, ylimääräiset ohjausyksiköt, nesteen täyttötarve (ja väistämätön siivoaminen!). Yamaha DES pitää pilssin siistinä ja tilavana.

2024-Yamaha-F350NSA-EU-Detail-001-03

Yhteensopiva HelmMaster EX®n kanssa

Yamahan ainutlaatuinen, luokkansa määrittelevä Helm Master EX® - veneohjausjärjestelmä tekee veneen käytöstä helppoa ja miellyttävää. Helm Master EX® käyttää kehittynyttä teknologiaa, joka auttaa sinua veneilemään luottavaisesti ja maksimoi vesillä viihtymisen sekä yhden että useamman perämoottorin kokoonpanoissa.

2024-Yamaha-F350NSA-EU-Detail-007-03

Virtaviivainen, selkeä ja keveä muotoilu

Ulkonäkö voi pettää. Kaikki tämä teho ja suorituskyky on sijoitettu erittäin tyylikkääseen suojukseen, jonka modernit kaaret ja hillitty graafinen käsittely sopivat täydellisesti monenlaisiin premium-luokan veneisiin.
2024-Yamaha-F350NSA-EU-Pearl_White-Static-002-03
Liittyvät artikkelit
  1. Päivittämällä paranee - Hyödynnä 300-1000 € kampanjaetu hankkimalla uusi Yamaha-perämoottori Päivittämällä paranee - Hyödynnä 300-1000 € kampanjaetu hankkimalla uusi Yamaha-perämoottori [mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_spe
© 2021 Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliike / Yamaha Center