It´s a wrap – katsaus EICMA-messujen annista

It´s a wrap – katsaus EICMA-messujen annista

Lue messukuulumiset! Moottoripyörät kiinnostuksen kohteena eivät näytä laskusuuntaa ja tänä vuonna 80. kertaa järjestetyt EICMA-messut keräsivät paikalle ennätysmäärän yleisöä, kaikkiaan 563 848 kävijää!

Messujen meininkiä voisi kuvailla kansainväliseksi kokoontumisajoksi: kaikkiaan messuille osallistui 2036 eri brändiä ja yli 700 näytteilleasettajaa.

 

Yamaha edusti perinteiseen tapaan vahvasti mukana messuilla. Esittelyssä oli laaja kattaus pyörämallistoa, kauden 2024 uutuudet sekä sähköpyörämallisto kokonaisuudessaan sisältäen myös 30-vuotisjuhlamalli MORO 07 -erikoismallin. Lisäksi Yamaha esitteli messuilla uuden vaatemallistonsa ja viimeisimmät lisävaruste innovaationsa, kuten esim. Ténéré varustepaketin.

 

17112023_kuva1

Alla tiivis katsaus Yamahan EICMA 2024 messuosaston pyöriin:

 

Yamaha XSR900 GP 2024

XSR900 GP yhdistää 1980-luvun Grand Prix -nostalgian ja uusimman teknologian, kuten legendaarisen, vahvavääntöisen 890-kuutoisen CP3-moottorin, R1:stä peräisin olevan kuusiakselisen liiketunnistimen (Inertial Measurement Unit – IMU). Tämä valloittava retroraicer herätti messuilla suurta ihastusta ja sai aikaan orastavaa omistamisen halua.

 

Lue lisää Yamaha XSR900 GP mallista

17112023_kuva2

 

Yamaha MT-09 & MT-09 SP

Kauden 2024 kiistatta suurin uutuus! vuoden 2024 MT-09 tarjoaa entistäkin vaikuttavamman ja adrenaliinintäyteisen ajokokemuksen, aggressiivisen muotoilun ja huippuluokan varustelun uusinta teknologiaa unohtamatta. Pyöriä on saataville kolmessa eri värissä: Midnight Cyan, Icon Blue ja Tech Black.

 

Lue lisää Yamaha MT-09 pyöristä

17112023_kuva4

Yamaha Ténéré 700 Extreme & Ténéré 700 Explore

 Yamaha on ollut keskeinen toimija Adventure-pyörämarkkinoilla siitä lähtien, kun XT500 voitti ensimmäisen Pariisi-Dakar-rallin. 40 vuotta sitten ensimmäinen Ténéré aloitti maailmanmatkailun uuden aikakauden motoristeille, jotka mielivät horisontin taa, ja uusin Ténéré 700 -valikoima esitteli messuilla Ténéré 700 Extremen ja Ténéré 700 Exploren. Mainittakoon että Explore mallissa on matalampi istuinkorkeus, joka tulee monelle uutena toivottuna ominaisuutena.

 

Lue lisää Ténéré 700 Explore mallista

17112023_7

Kaikki uutuuspyörät ovat nyt ennakkomyynnissä, ja toimitettavana ensi kevääksi. Ota yhteyttä!

Myymäläpäällikkömme Antti oli EICMA:ssa mukana jo toista kertaa, joten kokosimme messukonkarin vinkit tuleville messukävijöille:

 

Majoitus ja liput

Kuten jo todettua, kävijäennätykset paukkuivat rikki tänä vuonna, joten jos haaveissa siintää pyhiinvaellus matka pyörämaailmaan ensi vuonna, kannattaa liput ostaa ajoissa ja majoitus varata hyvvä ajoin ennakkoon. Mjoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiselle budjetille niin lähistötä kuin keskustasta.

 

Liikkuminen

Ehdottomasti metrolla! Metroasema sijaitsee muutaman askeleen päässä rautatieasemasta, ja välimatka keskustan ja messupaikan välillä taittuu mutkattomasti ja helposti sen suurempia metrokarttoja ihmettelemättä. ATM Red Line M1 – Rho-Fiera metropysäkki sijaitsee muutaman sadan metrin päässä messukeskuksesta.

 

Ruokailu

Todellinen kulinaristi skippaa messupöperöt ja suuntaa kohti keskustan uskomattoman laajaa ja laadukasta ravintolatarjontaa. Ja kuten asiaan kuuluu, mitä kauemmaksi messukeskuksesta lähdet, sen kohtuuhintaisemmaksi ravintolakäynti muuttuu.

 

Itse messuilla

Ihmispaljous ja messuhallien valtava koko yllättää kokeneemmankin matkailijan. Jos mahdollisuus on osallistua messuille jo ennen viikonlopun pääpäiviä, se kannattaa ehdottomasti käyttää. Parhaiten tarjonnasta pääsee nauttimaan tekemällä ennakkoon suunnitelman missä kiertää ja koska. Jos tavoitteena on osallistua myös aikataulutettuun ohjelmaan esim. Motolive Areenalla, kannattaa suunnitelma rakentaa sen ympärille. Ehdottomasti mukaan hyvät kengät ja reppu tai kassi mihin saa laitettua ulkotakin jemmaan, jottei se ole kädessä kuljettaen ihmispaljoudessa tiellä. Messuhalleja on useita ja osaan kuljetaan ulkokautta, joten narikkaan takkia ei kannata jättää.

 

Vaikka väkeä riittää enemmän kuin Tuurin Kyläkaupassa ja henkisesti kannattaa varautua jonottamiseen, niin fiilis messujen ja yleisön suhteen on todella korkealla! Ihmisten ystävällisyys ja into tarttuu väkisin, ja uusia tuttavuuksia solmitaan muitta mutkitta. Nähtävää ja koettavaa on niin paljon, että yksi päivä ei kaiken tutkimiseen riitä mitenkään, vaan päiviä kannattaa ehdottomasti varata messuilla olemiseen vähintään muutama.

17112023_kuva8

Seuraavat EICMA-messut järjestetään 5.-10. marraskuuta 2024. Nähdään siellä!

Yamaha Center Turku

Kuninkojankaari 9

20320 Turku

myynti.turku@boatstore.fi

Avoinna arkisin klo 10-18, lauantaisin klo 10-15.

Huolto avoinna arkisin klo 8-16.

Yamaha Center Vantaa

Tuupakantie 1

01740 Vantaa

myynti.vantaa@boatstore.fi

Avoinna arkisin klo 10-18, lauantaisin klo 10-15.

Huolto avoinna arkisin klo 8-16.

© 2021 Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliike / Yamaha Center