Yamahasi tärkein huolto on syyshuolto

Yamahasi tärkein huolto on syyshuolto

Syyshuollon tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Syksyllä tehdyt huoltotoimenpiteet varmistavat ajonautinnon taas heti keväällä.

Ammattimaisesti tehty huolto takaa Yamahallesi pitkän käyttöiän ja hyvän jälleenmyyntiarvon. Kun ammattilainen tekee huollon, saat mielenrauhan ja voit talven ajan keskittyä suunnittelemaan seuraavan kesän rentoja veneily- tai moottoripyöräretkiä.

Ota yhteyttä Yamaha Centerin huolto-asiantuntijaan:


Yamahan perämoottoreiden huoltoväli on 100 tuntia tai kerran kaudessa. Monelle 100 tuntia riittää mainiosti koko veneilykaudeksi, mutta innokkaimmilla harrastajilla 100 tuntia saattaa tulla täyteen monta kertaa kesän aikana.

Valtuutetussa Yamaha huoltopisteessä syyshuollon yhteydessä moottori puhdistetaan ulkoisesti ja tarkistetaan, ettei kesän aikana ole tapahtunut pohjakosketuksia, jotka olisivat vahingoittaneet moottoria tai potkuria. Samoin merivedessä olleelle moottorille tehdään makeavesihuuhtelu, jotta suolainen merivesi ei talven aikana vaurioita jäähdytysvesijärjestelmää.

Moottori-ja vaihteistoöljyjen vaihto kuuluu ehdottomasti syksyn tehtäviin ja oleellisena osana myös öljynsuodattimen vaihto.

- Jos huollon koittaa tehdä vasta keväällä ja esimerkiksi öljyn joukkoon on kauden aikana kondensoitunut vettä, siitä on voinut seurata korroosio-ongelmia, toteaa Yamaha Marinen tekninen neuvoja Seppo Savolainen.

Polttoainejärjestelmän suodattimet vaihdetaan sekä moottorista, että veneestä. Sytytystulpat tarkistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. Termostaatin tarkastus/vaihto kuuluu myös huoltokohteisiin. Samoin moottorin ja kiinnitysjalustan korroosionsuoja-anodit puhdistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. 

Tärkeää on rasvata vesivaseliinilla moottorin rasvanipat ja potkuriakseli, muut metalliosat käsitellään suihkutettavalla suoja-aineella hapettumisen estämiseksi.

- Yamahan vahva suositus on käyttää aina Yamalube -öljyä ja -suoja-aineita sekä Yamahan alkuperäisosia kaikkiin huoltoihin ja korjauksiin. Näin käyttäjällä on varmuus, että osat varmasti sopivat Yamaha-perämoottoriisi ja ovat Yamahan tiukan laatuvaatimusten mukaisia korostaa Yamahan jälkimarkkinoinnista vastaava Tero Karhunen.

Savolaisen suositus on, että syyshuollon yhteydessä myös polttoainetankki tyhjennetään talven ajaksi sen sijaan, että tankissa olevaan bensaan lisättäisiin säilytysainetta. Näin keväällä tankki saadaan täytettyä tuoreella polttoaineella.

Moottorikoosta riippuen huolloissa tehdään myös aina huoltodiagnostiikka tietokonetesterillä, jotta nähdään muiden huoltokohteiden tarve ja varmistetaan ettei käyttäjälle tule kesken seuraavan kauden odottamattomia keskeytyksiä.

- Monesti asiakas käyttää kyllä säännöllisesti isot moottorit huolloissa, mutta aivan yhtä tärkeää on viedä ne kesämökin kalaveneen pikkukoneet myös säännöllisesti huollettavaksi, toteaa Savolainen.

Hyviä ja tärkeitä neuvoja perämoottorin kanssa toimimiseen saat Yamaha ammattilaisen lisäksi myös omistajan käsikirjasta. Savolainen vinkkaakin, että koska pitkän talven aikana moni asia pääsee herkästi unohtumaan, olisi omistajan käsikirja syytä lukaista keväällä ihan vain kertauksen vuoksi.Search engine powered by ElasticSuite © 2021 Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliike / Yamaha Center