Yamaha

WR450F (2018)

Yamaha
WR450F (2018)
Myyntihinta 10 490,00 € Autovero 2 340,72 € 12 830,72 €

Esittelylaite- ja koeajotiedot eivät välttämättä ole aina ajan tasalla. Varmistathan myymälässä esillä ja koeajettavissa olevat laitteet aina etukäteen.

Tehty voittamaan

WR450F on tehty voittamaan. Sen alusta ja moottori ovat edistyksellisintä tekniikkaa, jota Yamahan enduropyörissä on tähän mennessä käytetty.

WR-F enduropyörät on tehty mestaritason enduro- ja cross country -kilpailujen ammattilaisille ja harrastajille. ECU-yksikön uudet käyntikartat takaavat erittäin tarkan kaasuun vastaavuuden, joten moottorin voimavarat ovat entistä helpommin ja tarkemmin hallittavissa.

Kompakti alumiinirunko, alustan tarkkaan keskitetty painopiste ja KYB® jousituksen optimoidut perusasetukset tuottavat erinomaisen ketterän ajokäytöksen. Välityksiltään enduroon sovitettu 5-portainen vaihteisto ja sähköstartti varmistavat, että WR450F on suorituskyvyltään voittaja-ainesta.

Tuotekuvaus

Tuotetiedot

Yksityiskohdat

 • Tehokas ja kompakti, 449 cc:n nelitahtinen
 • Tyrmäävän potentiaalin omaava, suoraviivaisesti vääntävä moottori.
 • Ajosuuntaan käännetty imusarja.
 • Optimaalisen kevyt ja vääntöjäykkä alumiinirunko
 • Välityksiltään uusi 5-portainen vaihteisto ja enduroon suunniteltu kytkin
 • Ilman virta-avainta toimiva sähkökäynnistys ja automaattinen puolipuristin
 • Power Tuner -säätötyökalu moottorin ominaisuuksien säätämiseen
 • Erinomaisen suorituskykyinen jousitus
 • Painon keskitys takaa ketterän käsiteltävyyden
 • Ylös sijoitettu ilmanpuhdistin ja bensatankki alhaalla satulan alla.
 • Alan huippua edustavat jousituskomponentit
 • Takarenkaana 18-tuumainen Metzeler 6 Days Extreme
 • Tehokas jäähdytys endurokäyttöön

Taustalla kovan tason menestystä

Uuden WR450F suunnittelussa on hyödynnetty 2017 ISDE-kilpailun voittajapyörän tekniikkaa ja motocrossin MXGP-luokassa menestyneen YZ450F kokemuksia. 2018 WR450F on moottorin ja alustan osalta edistyksellisintä tekniikkaa mitä sarjatuotanto-enduropyörissä on toistaiseksi nähty. Tuloksena on suorituskyvyltään tehokas ja toimintavarma sekä ajettavuudeltaan helppo endurokilpuri. WR450F asettaa uudet perusarvot luokkansa enduropyörien ominaisuuksille.

ECU-yksikön uudet käyntikartat

Moottoriohjauksen uuden ohjelmoinnin ansiosta vääntövahva WR450F moottori vastaa entistä tarkemmin ja sujuvammin kaasukahvan liikkeisiin. Tämä helpottaa ajohallintaa, joten kuljettaja voi entistä paremmin hyödyntää ja haastaa osaamistaan. Kokonaispainoa on vähennetty poistamalla sähköstartilla varustetun WR450F moottorin käynnistyspoljin ja sen vaatima mekaniikka.

Välityksiltään uusi 5-portainen vaihteisto

WR450F:n vaihteiston välitykset on sovitettu siten, että moottorin vääntövahva suorituskyky on joka tilanteessa tehokkaasti hyödynnettävissä. Kevyt, maastoajoon suunniteltu kytkin on mitoitettu kestämään kovaa käyttöä. Se ja välityksiltään asianmukainen 5-portainen vaihteisto varmistavat, että moottorin tehot ovat aina helposti hallittavissa.

Alumiinipalkkirunko

WR450F:n moottorin tavoin myös uudistetun alumiinirungon muutokset perustuvat 2017 ISDE-kilpailun voittajapyörän ja MXGP-luokan menestyksellisen YZ450F-mallin kokemuksiin. Rungon käytös on optimoitu käyttämällä eri osissa erilaisia alumiiniseoksia. Näin kokonaisuus on tasapainoinen ja kevyt, joten moottorin voimavarat voi joka tilanteessa hyödyntää äärimmilleen.

Eteenpäin käännetty, suora imusarja

Motocrossin MM-tasolla menestyneen YZ450F:n moottorista tuttua "takaperin käännettyä" sylinterikansitekniikkaa käytetään myös WR450F:n moottorissa. Ajosuuntaan osoittavan imusarjan ansiosta suoraan taakse suunnattu pakoputki on kompakti. Palotilan huuhtelua tehostava kansiratkaisu mahdollistaa myös tavallista kattavamman ja voimakkaamman lineaarisen vääntöalueen sekä riittävän ja silti helposti hallittavan huipputehon.

Kevyt ja painoa keskittävä muotoilu

Vallankumouksellisen käännetyn sylinterikannen ja taakse kallistetun sylinterin myötä WR450F on mullistanut ajatuksia enduropyörän ominaisuuksista. Moottorin toiminnan tehostamisen lisäksi kompakti ja keveä moottori keskittää myös tehokkaasti painoa. Tällä on suuri merkitys kun halutaan hallittavuudeltaan keveät, ketterät ajo-ominaisuudet.

Optimoidut jousituksen säädöt

Jousituksen perusasetukset on optimoitu sopiviksi hyvinkin erilaisiin maasto-olosuhteisiin. WR450F etujousitus on erinomaiseksi todettu KYB® AOS (Air-Oil-Separate) -teleskooppihaarukka. Se varmistaa niin hitaan kuin nopean liikkeen tehokkaan iskunvaimennuksen. Takapään progressiivisen Monocross-takajousituksen perussäädöt takaa mahdollisimman tehokkaan rengaspidon ja ajohallinnan.

Yamaha Power Tuner -säätötyökalu

Jokainen kilpailu on erilainen ja jokaisella kuskilla on omat mieltymyksensä eri säätöjen suhteen. Yamaha Power Tuner -työkalulla WR450F-moottorin käytöstä on helppo muokata eri mieltymysten mukaisiksi. Plug-and-play tyyppisellä Power Tuner -työkalulla voi helposti muokata moottorin eri parametrejä vaikka kilpailuvarikolla, joten harrastajallakin on samat mahdollisuudet kuin tehdasjoukkueilla.

Hallittavuus on A ja O

WR450F on kehitetty samoin perustein kuin MM-tasolla menestynyt YZ450F-motocross-kilpapyörä. Moottorin sytytys ja polttoainesyöttö on säädetty siten, että ajaminen on kaikin puolin vaivatonta ja ajorasitus vähäistä. Maastoajoon sovitettu 5-portainen vaihteisto ja jousitus takaavat puolestaan parhaan mahdollisen hallittavuuden.

Enduroon soveltuva jäähdytys

Maasto- ja enduroajon ääritilanteissa moottorin jäähdytys joutuu usein koville. WR450F:n jäähdyttimet ja ilmanohjaimet on tästä syystä mitoitettu ja varusteltu näihin ääriolosuhteisiin. Varmemmaksi vakuudeksi on myös tarpeen mukaan käynnistyvä flekti. Näin varmistetaan moottorin toiminta myös äärivaikeissa olosuhteissa.

Napin painalluksella toimiva sähköstartti

Ripeän käynnistyksen varmistamiseksi WR 450F moottorissa on napin painalluksella toimiva sähköstartti. Käynnistystä helpottaa myös automaattinen puolipuristin. Se vähentää tuntuvasti käynnistykseen tarvittavaa energiaa.

Tasokas endurovarustelu

Varustelultaan monipuolinen WR450F on valmis viemään kuljettajansa suoraan palkintokorokkeelle - myös mittariston osalta. Digitaalisella näyttöruudulla on enduro- ja maastoajoon tarkoitettu ajotietokone ja polttoaineen varoitusvalo. Lisäksi laitteessa on kätevä sivutuki ja kulutusta kestävät muoviosat. Uusi WR450F on kaikin puolin valmis voittamaan kovatkin haasteet. Voitto ja menestys on silti aina kuljettajan harteilla - oletko valmis siihen? Uusi Yamaha WR450F on.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Moottorin tyyppi Yksisylinterinen, nestejäähdytetty, 4-tahtinen, DOHC, 4-venttiilinen
Moottorin tilavuus 449 cc
Sylinterin mitat 97,0 mm x 60,8 mm
Puristussuhde 12,5 : 1
Voitelujärjestelmä Märkäsumppu
Kytkimen tyyppi Märkä, monilevy
Kaasutin Polttoaineen suihkutus
Sytytysjärjestelmä TCI
Käynnistysjärjestelmä Sähkö- ja poljinkäynnistys
Vaihteistojärjestelmä hammasrattaat, 5-vaihteinen
Voimansiirto Ketju
Runko Puolikaksoiskehtorunko
Etujousijärjestelmä Teleskooppihaarukka
Etujoustovara 310 mm
Caster-kulma 26º 20
Jättö 114 mm
Takajousitusjärjestelmä Keinuvarsi, (linkkujousitus)
Takajoustovara 318 mm
Etujarru Hydraulinen yksi levy, Ø 270 mm
Takajarru Hydraulinen yksi levy, Ø 245 mm
Eturengas 90/90-21 54M
Takarengas 130/90-18 69S+M
Kokonaispituus 2 165 mm
Kokonaisleveys 825 mm
Kokonaiskorkeus 1 280 mm
Istuimen korkeus 965 mm
Akseliväli 1 465 mm
Maavara 325 mm
Märkäpaino (täysi öljy- ja polttoainesäiliö) 123 kg
Polttoainesäiliön tilavuus 7,5 Litraa
Öljysäiliön tilavuus 0,95 Litraa
Rahoituslaskuri
Kuukausierät on laskettu 5% korolla. Kk-erät sisältävät perustamismaksun 250 € ja käsittelymaksun 2.5 €.
Hinta
Kuukautta
Pyydä tarjous

Täydennä alla olevat tiedot tarjouspyynnön lähettämistä varten.

Tuotteen tiedot

Asiakkaan tiedot

* Vaaditut kentät