Tässä se nyt on: YZ250F kaudella 2017 parempi kuin koskaan!

9.6.2016

Yamaha YZ250F on mestareiden pyörä. Kaudelle 2017 Yamaha on tehnyt pyörään joukon uudistuksia, jotka tekevät siitä vieläkin paremman: YZ250F on nyt entistäkin tehokkaampi, entistäkin sähäkämpi kiihtymään ja entistäkin parempi ajaa.

Yamaha on juuri julkistanut Off road -moottoripyörämallistonsa kaudelle 2017, eikä uuden malliston kuninkaasta voida kiistellä: YZ250F on käynyt läpi listan muutoksia, joiden avulla voittajien pyörästä on tullut vielä aiempaakin tehokkaampi ja ajettavampi.

Uudessa mallistossa pienempiä muutoksia ovat kokeneet myös YZ450F, YZ250, YZ125 sekä YZ85 -motocrosspyörät sekä enduropyörät WR250F ja WR450F.

Yamaha YZF250F


Moottoriin lisää potkua

2017 YZ250F-pyörän moottorissa on uutta mallia oleva sylinterinkansi, jossa imupuoli on suunnattu eteenpäin ja pakopuoli taaksepäin. Tämän ansiosta sekä imu että poisto ovat tehokkaammat, ja moottorin teho on keskikierrosalueelta parempi.

Uusi sylinterinkansimalli näki päivänvalon jo muutama vuosi sitten, mutta hienosäätönä 2017 YZ250F:n moottoriin on tehty vielä lyhennetty imukanava, joka pienentää pumppaushäviötä ja jonka sisäpuolen uusi muotoilu tehostaa polttoaineen kaasuuntumista.

Uutuuden imuaukko on myös aiempaa suurempi, minkä ansiosta 2017 YZ250F:n sylinterikanteen virtaa aiempaa tehokkaammin puhdasta ilmaa. Uudenlaiset imu- ja pakonokka-akselit lisäävät venttiilien nostoa, minkä ansiosta moottorin teho kasvaa huomattavasti keskisuurella ja suurella käyntinopeusalueella. Myös imu- ja pakoventtiilien jouset on uudistettu ja kiertokangesta on tehty aiempaa vahvempi.

Yamaha YZF250F

Päivitystä vaihteisiin ja voimansiirtoon

Koska uuden YZ250F:n moottori on aiempaa tehokkaampi, on voimansiirtoa päivitetty tukevammilla hammasrattailla ja vaihteensiirtäjillä. Vaihteen vaihtamisesta on tehty sujuvampaa ja nopeampaa parannellun kytkimen ja vaihdepolkimen vaihteensiirtäjän avulla.

Uuden moottorinohjausyksikön ansiosta moottori kiertää aiempaa herkemmin, ja kierrosrajoitin sallii korkeammat kierrosluvut. Moottorilohkot uudistamalla on varmistettu, että moottori kestää lisätyn tehon.

Pyörään kytkettävällä Yamaha Power Tunerilla kuljettaja voi säätää uuden YZ250F:n teho-ominaisuudet omille ajotaidoilleen sopiviksi.

Yamaha YZF250F


Uudet grafiikat koko mallistolle

Uudistetun YZ250F:n ajotuntuma on herkkä ja pyörän käsittely on sujuvaa. Pyörän rungon jäykkyyttä on tasapainotettu ja jousitusta hienosäädetty. Painopistettä alennettiin laskemalla jalkatappeja. Tämä parantaa pyörän ohjattavuutta urissa ja kaarteissa. Myös parannellut jousituksen säädöt lisäävät ajomukavuutta tiukissakin kurveissa.

Rungon leveyteen tehdyt muutokset sekä moottorin suunnittelussa tehdyt uudenlaiset ratkaisut lisäävät pyörän vääntöjäykkyyttä ja parantavat pyörän käsittelyn vakautta, jotta kuljettaja pystyy hyödyntämään moottorin lisätehon täydellisesti.

2017 YZ250F:n takajarrulevy kestää kuumuutta aiempaa paremmin, parantaen jarrutuntumaa ja jarrutuksen luotettavuutta. Samanlainen takajarrulevy löytyy myös 2017 YZ450F-pyörästä.

Enduropyörä WR250F 2017 on saanut 270 mm:n etujarrulevyn.

Uudet grafiikat pukevat kaikkia kauden 2017 Yamaha Off road -pyöräuutuuksia. Vuoden 2016 aikana markkinoille tulee myös uusi valikoima Yamaha Off road -varusteita. Kysy lisäksi alkuperäisiä Genuine Yamaha Technology Racing -viritysosia omasta Yamaha Centeristäsi ja tutustu verkkokauppamme valikoimiin!

« Takaisin