Virrat mukaan ja vedet virtaamaan – Yamahan avulla saat luksusta mökkielämään!

30.5.2016

Mökkiläinen, ethän istu pimeässä? Kannettavan generaattorin voimalla saat mökilläkin kahvit keittymään, matsit näkymään ja musiikit soimaan. Ja illanviettoa varten täytyy palju tietenkin saada toimintavalmiiksi. Yamahan vesipumpulla palju on täynnä vettä hetkessä!

Kannettava generaattori on näppärä ratkaisu silloin, kun sähköt pitää saada mukaan vaikkapa mökille tai retkelle. Valikoimistamme löydät sopivan vaihtoehdon niin pieneen perussähköntarpeeseen kuin kokonaisen kesämökin täydelliseen sähköistämiseen.

Yamahan invertterigeneraattorit tuottavat laadukasta tasavirtaa, eli niihin voi luottavaisin mielin kytkeä kiinni herkätkin sähkölaitteet. Generaattorimme ovat kestäviä, helppokäyttöisiä ja kotelointinsa ansiosta miellyttävän hiljaisia. Esimerkiksi supersuositun EF2000iS-generaattorin melutaso taloudellisella käytöllä on 51,5 desibeliä.

– Toimiston taustamelu on 55 desibeliä ja tavaratalossa 63 desibeliä, tuotetekninen päällikkö Tapio Kiiskinen vertaa.

Yamaha EF2000iS -generaattori

 

Älykkäät Yamaha-generaattorit osaavat itse säätää moottorinsa kierroslukua tehon tarpeen mukaan optimaaliseksi, jolloin ne tuottavat laadukasta ja tasaista virtaa mahdollisimman pienellä polttoainemäärällä.

Generaattori valitaan virrantarpeen mukaan

Ennen generaattorin ostamista tulee oman sähkölaitteiston virrantarve laskea, sillä generaattori valitaan luonnollisesti virrantarpeen mukaan. Koska nälkä usein kasvaa syödessä, neuvoo Kiiskinen valitsemaan ennemmin liian ison kuin liian pienen generaattorin.

– EF2000iS on myydyimpiä generaattoreitamme. Sillä saa niin kahvinkeittimen kuin mikroaaltouuninkin toimimaan, mutta sitä pystyy silti tarvittaessa hyvin myös kantamaan, Kiiskinen kertoo.

Vielä selkeästi pienempi ja kevyempi EF1000iS on niin ikään supersuosittu generaattorimalli. Sillä saa perussähköt vaikkapa mökille tai asuntovaunuun. Jos kantomatka on pitkä tai kuljetustilaa vähän, on EF1000iS paras ratkaisu.

– Esimerkiksi television, radion ja valot saa hyvin toimimaan sen kanssa, Kiiskinen sanoo.

Yamaha EF1000iS -generaattori

Jos koko kesämökki halutaan sähköistää viimeistä vehjettä myöten, kannattaa valita valikoiman suurin generaattori, EF3000iSE

– Sillä sähköistetään vaikka disco, Kiiskinen toteaa.

Vesimassa liikahtaa näppärästi vesipumpulla

Mukavaan mökkielämään kuuluu paitsi sähkö, myös vesi. Kun paljon vettä täytyy saada rivakasti liikkeelle, apu löytyy Yamaha-vesipumpusta. Sen avulla esimerkiksi palju täyttyy hujauksessa, kylpyvedet on helppo tuottaa saunalle ja suurikin kasvimaa saa tarvitsemansa veden.

YP20G-vesipumppu nostaa 600 litraa vettä minuutissa, ja YP30G lähes 1000 litraa minuutissa. Ne ovat ihan hirveitä vesimääriä niin pienessä ajassa, Kiiskinen huomauttaa.

Vesipumpusta voi olla suuri apu myös yllättävissä ikävämmissä tilanteissa, kuten jos kellari on täynnä vettä tai jos tulee tarvetta pienille ensisammutustehtäville.

Yamaha-vesipumput on tarkoitettu makean veden pumppaamiseen. Jotta vesipumppu pysyisi terveenä, on erityisen tärkeää pitää karkeasuodatin paikoillaan. Siten pumppuun ei pääse esimerkiksi kiviä.

Yamaha YP20G -vesipumppu

Viiden vuoden takuu

Yamahan generaattorit ja vesipumput ovat kestäviä ja helppoja käyttää. Lisäksi niillä on viiden vuoden takuu, kunhan laitteiden huolto-ohjelmaa noudatetaan ja laitteet huollatetaan valtuutetulla ammattilaisella.

– Laitteet kannattaa vuosihuoltojen välillä muistaa toisinaan itse myös puhdistaa. Hyvin huollettuna Yamaha-generaattoreilla ja -vesipumpuilla on todella pitkä käyttöikä, Kiiskinen sanoo.

Tutustuthan generaattori- ja vesipumppuvalikoimiimme tarkemmin verkkosivuillamme!

« Takaisin