Vieläkö mietit prätkäreissukohdetta? Testaa ainakin nämä!

27.6.2016

Toinen toistaan kauniimmat tieosuudet ympäri Suomen kutsuvat nyt motoristeja. Huippuhienoista kohteista on jopa runsaudenpulaa, ja siksi kokosimmekin yhteen muuteman upeimman tieosuuden, joita suosittelemme lämpimästi!

Merellistä tunnelmaa: Saariston rengastie

Tämä tie ei ole syyttä kuuluisa. Kaarinasta Kustaviin ponnistava reitti johdattaa sinut nopeasti ihailemaan maailman kauneinta saaristoa paraatipaikoilta. Pieni mutta pinnoitettu tie halkoo niin merenranta- kuin maaseutumaisemiakin, säilyttäen jatkuvasti pittoreskin saaristoidyllinsä. Matkan varrella on paljon paitsi kurveja, myös siltoja.

Varsinkin Sisä- ja Pohjois-Suomessa kasvaneille ikimuistoisen elämyksen tarjoavat lossikyydit, joita Rengastiellä on kahdeksan. Lossimatka voi kestää muutamasta minuutista tuntiin. Lyhyenkin lossikyydin aikana on hienoa saada jaloitella raikkaassa saaristoilmassa. Rengastien lautat ovat ilmaisia, lukuun ottamatta Houtskari–Iniö-lauttaa, jonka aikataulu on myös hyvä tarkistaa etukäteen FinFerriesin kotisivuilta.

Rengastien varrella on runsaasti majoitus- ja ravintolapalveluita.

 

Maaseudun rauhaa Hämeen Härkätiellä

Jätä kaupungin hälinä taaksesi, laita vaikka Badding soimaan ja kurvaa päiväretkelle maaseudulle. Hämeen Härkätien maisemissa kelpaa kruisailla viljapeltojen velloessa ja metsien humistessa ympärillä.

Tätä tietä on kuljettu jo keskiajalla, ja nykyään se on oivallinen ja kauniin historiallinen kohde nautittavaksi moottoripyörän selästä käsin. Esimerkiksi 15 kilometrin tieosuus Letkun ja Someron välillä on mukavan mutkitteleva, ja mäkiäkin löytyy juuri sopivasti leppoisaan ajeluun.

Liikkeellä kannattaa olla kesäisenä lauantaina, jotta voit hurauttaa Somerniemen kesätorille tekemään ihmeellisiä löytöjä! Suureksi ilmiöksi noussut kesätori houkuttaa paljon väkeä kaukaakin, ja se onkin erinomainen kohde motoristeille, joille sopiva P-paikka löytyy ruuhkassakin näppärästi.

Lapin taikaa: Ivalo-Inari ja Karigasniemi-Nuorgam

Ivalosta Inariin mutkitteleva legendaarinen tie on uskomattoman hieno prätkäkohde. Pinnoitettu tie luikertelee mäkisten ja erämaisten maisemien halki, tarjoten jatkuvasti upeita järvi-, vaara- ja tunturimaisemia. Porojen kanssa tulee tietenkin olla tarkkana.

Kahville voi pysähtyä vaikkapa Karhunpesäkivelle, josta avartuvat hienot maisemat Myössäjärvelle. Jaloittele samalla kapuamalla rinteestä löytyvässä lohkareessa olevaan luolaan!

Inarista matkaa voi jatkaa vaikkapa Kaamasen kautta länteen Karigasniemelle, josta pohjoiseen ajettaessa saa mutkitella Tenon vartta ja ihailla niin Suomen kuin Norjankin joki- ja tunturimaisemia. Joko esimerkiksi komea Nuvvus-Ailigas on sinulle tuttu?

Teno

 

Norjan lumoava E10-tie Lofoottien eteläkärkeen

Jos et ole vielä Lofoottien uskomatonta kauneutta kokenut kuin korkeintaan some-kuvien kautta, on aika pakata laukut, polkaista prätkä käyntiin ja lähteä matkaan!

Lofoottien eteläkärjessä sijaitsevat kylät Reine ja Å ovat mainioita kiintopisteitä. Niihin johdattava E10-tie mutkittelee satojen kilometrien matkan henkeäsalpaavissa meri- ja vuoristomaisemissa, joita täplittävät norjalaisten kauniit satamat värikkäine puurakennuksineen. Nauti vuonomaan mutkista ja pysähdy välillä herkuttelemaan vaikkapa pølsellä! Lofooteilta löytyy kyliä ja majoitusmahdollisuuksia monipuolisesti.

Norjaan on helppo suhauttaa ilman suurempia muodollisuuksia, mutta muistathan varautua nopeasti muuttuviin sääolosuhteisiin!

« Takaisin