Valinnanvaraa, turvallisuutta ja uusinta tekniikkaa – Yamahan moottoripyörämallisto on nyt loistokunnossa

21.3.2016

Yamaha on tuonut lyhyessä ajassa moottoripyörämarkkinoille paljon uutta. Tuotekehitykseen on panostettu tuomalla tuotteisiin muun muassa monipuolisuutta sekä uutta tekniikkaa, taatusta Yamaha-laadusta koskaan tinkimättä. Tämän työn hedelmistä pääsevät myös suomalaiset motoristit alkavalla ajokaudella nauttimaan.

Yamaha on tuonut lyhyessä ajassa moottoripyörämarkkinoille paljon uutta. Tuotekehitykseen on panostettu tuomalla tuotteisiin muun muassa monipuolisuutta sekä uutta tekniikkaa, taatusta Yamaha-laadusta koskaan tinkimättä. Tämän työn hedelmistä pääsevät myös suomalaiset motoristit alkavalla ajokaudella nauttimaan.

– Koko mallisto on nyt hyvä ja kovassa iskussa. Siitä löytyy sopiva pyörä kaikenlaisille harrastajille, kertoo Yamaha Center Tampereen kauppias Lasse Lähteenmäki.

Mallistoomme pääset tutustumaan ja tarjouksia pyytämään tästä linkistä.


MT-mallistossa nyt jokaiselle jotakin

Aggressiivinen ulkonäkö ja Yamahan huipputekniikka ovatkin kaikkia MT-malliston pyöriä yhdistävä ideologia. Legendaarisen MT-malliston moottoripyörät ovat niin sanottuja nakupyöriä: katteiden sijaan pyörän tekniikka on avoimesti esillä.

Tuoteperhe täydentyi kuluvalle kaudelle A2-ajokorttiluokan MT-03 -pyörällä.

– MT-03 on hieno uutuus nuorille kuljettajille, joilla ei vielä ole täystehoisen prätkän korttia. Pyörä on saanut hyvän vastaanoton. MT-03 on räyhäkäs pyörä, joka jatkaa MT-sarjan tyylisuuntaa pienempään kokoluokkaan, Lähteenmäki kertoo.

Yamaha MT-03

MT-03-pyörässä on lukkiutumattomat ABS-jarrut sekä takana ledivalot. MT-mallistoon kuuluvat myös MT-125, MT-07, MT-09 sekä lippulaivana uusi, upea MT-10, joka on tehokkain Yamaha MT kautta aikain ja joka esiteltiin näyttävästi muun muassa helmikuun MP-messuilla.

Perheen nuorimmille kuljettajille on olemassa 125-kuutioisten mallisto. Supermuodikas WR125X se on supermotopyörä, eli näyttää offroadilta, mutta siinä on katurenkaat ja -vanteet.

– WR125X on nyt tosi suosittu, se selvästi vetoaa suomalaisiin 16-vuotiaisiin. Se on korkea, iso ja sopii pidemmällekin kaverille. Moottorina siinä on tuttu ja turvallinen Yamahan nelari, Lähteenmäki kertoo.

Suomen motoristikansa on pääsemässä retron makuun

Historiansa aikana legendaarisen maineen saanut SR400 on uudistettu ja siitä on tehty myös musta-keltainen juhlaversio Yamahan 60-vuotisjuhlan kunniaksi. SR400:n tueksi markkinoille tuotiin hiljattain uudet XSR700- ja XSR900-retromallit.

– MP-messut osoittivat, että kiinnostus tämäntyyppisiin pyöriin on kova. Yleisö istui ja kuvasi pyöriä ahkeraan ja uskon, että tilaus näille on ilman muuta olemassa, Lähteenmäki toteaa.

Yamaha SR400

Retropyörät ovat retroja vain ulkoasultaan – tekniikka on uusinta uutta, perustuen pitkälti MT-sarjaan. Kiihtyvyys on huikea, ajotuntuma hyvä ja pyörät ovat ketteriä ajaa niin maanteillä kuin kaupunkien vilinässäkin.

– Retrouutuuksien huippulaatu ja ajo-ominaisuudet ovat aivan tätä viimeisintä päivää, Lähteenmäki kiteyttää.

Matkapyörälegenda FJR1300 sai kuudennen vaihteen

Yamaha on tunnettu paitsi laadustaan niin myös siitä, että tuotteiden kehittäjät kuuntelevat korva tarkkana kuluttajien toiveita. Yksi kuluttajien unelma on ollut kuudes vaihde legendaariseen FJR1300-matkapyörään. Nyt unelmasta on tullut totta.

– FJR1300-pyörillä on äärimmäisen vankka, iso ja uskollinen asiakaskunta ja uudella pyörällä onkin ollut aivan loistava vastaanotto, Lähteenmäki kertoo.

Legendaksi nousseen FJR1300-matkapyörän historia vie vuoteen 2001. Kuudennen vaihteen lisäksi uudessa pyörässä on muun muassa A&S-luistokytkin. Uudistusten myötä pyörän kiihtyvyys on vielä aiempaakin parempi.

Yamaha FJR1300

Hieman kepeämpää matkapyörää havittelevien valinta on MT-09 Tracer, jota myös FJR:n pikkuveljeksi voidaan kutsua. Touring-matkakäyttöön soveltuvassa MT-09 Tracerissä on muun muassa tuulensuojakate. Pyörä on kevyempi ja myös edullisempi kuin FJR1300.

– MT-09 on kevyt touring-matkapyörä ja helppo käsitellä missä tahansa paikassa, niin kotimaan maanteillä kuin vaikka Barcelonan vilkkalla kaduilla, Lähteenmäki maalailee.

Yamaha MT-09 Tracer


Yamahalla huolto ei ole huolenaihe

Yamaha-moottoripyörien huoltovälit ovat pitkät ja määräaikaishuoltojen hinta inhimillinen. Vanhat asiakkaat tietävät tämän ja arvostavat sitä. Lähteenmäki uskoo, että Yamahan hyvä maine kestävänä ja verrattaen huoltovapaana merkkinä on alkanut kiiriä jo myös Yamaha-kuskien piirien ulkopuolelle, saaden aina vain suuremmat ihmismäärät vaihtamaan Yamahaan.

Mitähän uutta sitten voisimme ensi vuodelta odottaa?

– Sen tiedän, että vaikka Yamahan mallisto on nyt kaikenkattava ja erinomainen, ei siellä tälläkään hetkellä levätä laakereilla. Kuluttajien toiveita kuunnellaan jatkuvasti kun kehitetään uutta ja parannetaan vanhaa, Lähteenmäki sanoo.

 

« Takaisin