Uusi Yamaha WR450F: enemmän tehoa ja terävämpi käsiteltävyys

4.9.2020
Uusi Yamaha WR450F: enemmän tehoa ja terävämpi käsiteltävyys

Uudistettu 2021 WR450F on suunniteltu kokeneille enduro-kilpailijoille ja -harrastajille, jotka vaativat moottorin monipuolista suorituskykyä, kevyttä ja ketterää ohjattavuutta, vakaata ajokäytöstä sekä tehokasta jarruvoimaa.

Kevyempi ja tehokkaampi moottori

Yamahan insinöörit kehittivät menestyksellisen YZ450F motocrosspyörän moottorista uuden WR450F- voimanlähteen. Näin koko käyntialueella on entistä enemmän voimaa. Lisäksi uusi moottori on merkittävästi aiempaa kevyempi ja kompaktimpi. Uudenmalliset imu- ja pakojärjestelmät ja ECU-yksikön optimoidut moottorinohjauskartat takaavat käyttökelpoisempaa ja paremmin hallittavissa olevaa tehoa sekä huippuluokan suorituskykyä.

2021 WR450F -moottorissa on uusi kevyempi ja kompaktimpi sylinterikansi, jossa nokka-akselit ovat entistä lähempänä toisiaan. Puristussuhdetta on nostettu ja uudenmalliset mäntä ja palotila tehostavat seoksen palamista, joten tuloksena on enemmän tehoa ja voimaa koko käyntialueella.

Uuden WR450F:n vaihteistoa on päivitetty, parantamalla vaihdetuntumaa ja lyhentämällä vaihdepolkimen liikettä. Entistä vahvempi kytkin ja enduroon sovitetut välitykset täydentävät moottorikokonaisuuden.

Yamaha Power Tuner – helppoa hienosäätöä älypuhelimella

Power Tuner -sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-laitteille. Sovelluksen avulla WR450F:n moottorin ominaisuudet ovat kuljettajan tai mekaanikon säädettävissä. Moottorin käytöksen voi helposti ja nopeasti muokata omiin tarpeisiin sopivaksi niin testiajoissa kuin kilpailutilanteissa. Power Tuner -sovelluksella voi myös tallentaa kattavasti ajodataa, kuten käyttötunnit, diagnostiikkatietoja ja vastaavia, joten sovellus on korvaamaton apuväline.

ECU-yksikköön ladattuja tehokarttoja voi vaihtaa ajon aikana ohjaustangon valintakytkimellä. Näin kuljettaja voi valita tilanteeseen parhaiten sopivan. Tämän ansiosta 2021 WR450F on sovitettavissa nopeasti vaihtuviin ajo-olosuhteisiin.

Uusi kevyempi alumiinirunko - erinomaisen ketterä ajettavuus

2021 WR450F:n uusi, entistä kevyempi alumiinipalkkirunko perustuu YZ450F-mallin runkoon. Rungon vääntöjäykkyyttä/elastisuutta on säädetty käyttämällä materiaalivahvuudeltaan erilaisia runkopalkkeja ja -putkia. Näin rungon käytös vastaa paremmin enduroajon vaatimuksia.

Etupään osia on kevennetty ja ajoasentoa on muutettu uuden T-kappaleen ja ohjaustangon kiinnikkeiden avulla. Näiden muutosten ansiosta kuljettajan on helpompaa siirtää painoa etupyörän päälle ja KYB®-iskunvaimentimien avulla pyörän ajettavuus on alan ehdotonta huippuluokkaa.

Jarrujen uudistuksilla on saatu tehostettua jarrujen toimintaa ja tuntumaa, lisäämättä painoa. Näin voidaan taata hyvä pysähtyvyys tiukoissakin mutkissa.

Alkuperäiset Yamaha-lisävarusteet

Yamaha WRF-malleihin on saatavilla kattava valikoima GYTR-osia ja alkuperäisiä Yamaha-lisävarusteita ja Yamaha-ajovarustemallistossa on tarjolla ajo- ja suojavarusteita sekä aikuisille että lapsille. Kaikkia näitä tuotteita on saatavilla valtuutetuilla Yamaha-jälleenmyyjillä ja huoltopisteillä.

2021 Yamaha WR-mallien hinnat:

WR450F: 9 500 €
WR250F: 8 990 €

« Takaisin