Uusi Yamaha Grizzly 450 -traktorimönkijä on kätevä menopeli koko perheelle

2.4.2016

Tänä keväänä Suomen markkinoille tuleva Yamaha Grizzly 450 -traktorimönkijä on näppärä, luotettava ja mielettömän kestävä – siis aito, täysiverinen Yamaha. Monikäyttöisestä mönkkäristä on iloa ja hyötyä koko perheelle, kaikkina vuodenaikoina.

Yamahan uunituore mönkijämalli Grizzly 450 T3 on näppärästä koostaan huolimatta – ja osittain myös sen ansiosta – traktorimönkijöiden kärkikastia.

– Tämä on hyvä valinta sille joka hakee hieman pienempää ja kompaktimpaa mönkijää työkäyttöön, kertoo tuotepäällikkö Tapio Kiiskinen.

Pienirunkoisuudestaan huolimatta Yamaha Grizzly 450 T3 ei ole mikään lasten mönkijä, vaan ehta Yamaha-työjuhta. Sillä on voimaa vetää lain sallimaa 325 kilon kuormaa ja puhtia riittää reippaasti myös lumien pukkaamiseen.

Uutuudessa on 421-kuutioinen nestejäähdytteinen moottori. Vaikka mönkijä syö kaiken polttoaineen mitä tankkiin laitetaan, voidaan sitä kuitenkin luonnehtia polttoainepihiksi.

Yamaha Grizzly 450

Hyvät vakiovarusteet, lisävarusteilla lisää iloa

Yamaha Grizzly 450 -traktorimönkijän etuosasta löytyvät vakiovarusteina vinssi sekä E-hyväksytyt ajovalot ja suuntavilkut. Takana vakiovarusteita ovat vetokoukku, takavalot sekä tietenkin peräkärrypistoke, joka traktorimönkijöissä on pakollinen.

Lisävarusteilla mönkijästä saa entistäkin monipuolisemman työjuhdan.

– Siihen voi laittaa puskulevyn, tuulilasin, kahvanlämmittimet, laukkuja, pohjapanssarin, vahvistetun vetokoukun… Lisävarusteiden valikoima on kattava, Kiiskinen luettelee.

Uutuusmallissa ei ole vetokitoja, jotka vielä viime vuoteen saakka ovat traktorimönkijöissä olleet pakollisia.

Yamaha Grizzly 450

Luotettava menopeli myös nuorelle

Traktorimönkijää saa käyttää myös tieliikenteessä. Yamaha Grizzly 450 T3 -mallia saa ajaa 15 vuotta täyttänyt nuori, jolla on traktori-, eli T-ajokortti.

– Se on kestävä ja luotettava menopeli nuorelle kulkea vaikka kouluun, Kiiskinen huomauttaa.

Traktorimönkijä on näppärä siksikin, että sitä ei tarvitse vuosikatsastaa. Uuden mönkijän takuuaika on 5 vuotta, kunhan huolto-ohjelmaa noudatetaan. Yamahan mönkijöissä huoltovälit ovat pitkät.

– Varsinaisten huoltojen välissä riittää että kuljettaja muistaa tarkastaa välillä renkaiden ilmanpaineet ja tsekata että hallintalaitteisto toimii. Ei siinä muuta tarvita, Kiiskinen toteaa.

Yamaha Grizzly 450

Kun mönkijällä ajetaan tiellä tai maastossa, on liikennevakuutus oltava, vaikka menopeli ei olisi rekisterissä.

– Traktorimönkijän tieliikennevakuutus on varsin edullinen. Sen päälle voi ottaa sellaisen kaskon, jonka kokee tarpeelliseksi, Kiiskinen sanoo.

Yamaha Grizzly 450 T3 -mallin mönkijän kyydissä pitää päässä olla myös myös asianmukainen suojakypärä.

« Takaisin