Treenaa kuin ammattilainen – Yamahan prätkäkurssilla saat oppia huippuosaajilta!

9.5.2016

Miten hyvin sinä hallitset oman pyöräsi? Osaatko ennakoida liikenteen vaarapaikkoja? Olitpa prätkän selässä sitten keltanokka tai konkari, nyt tarkkana: Yamaha-kuskina sinulla on mahdollisuus päästä huippuopettajien oppiin ja parantaa ajotaitojasi huikeasti!

Kiperissä tilanteissa motoristin on elintärkeää osata ennakoida tapahtumia ja hallita pyöräänsä. Konekesko Yamaha Motor järjestää lauantaina 21. toukokuuta Räyskälän lentokentällä ajo-opetuspäivän, jossa niin kokeneet kuskit kuin vasta-alkajatkin pääsevät asiantuntijoiden opastuksella treenaamaan sujuvaa ajamista.

– Vaikka itse olisit kuinka hyvä tyyppi, niin liikenteessä voi tulla eteen millaisia tilanteita vain, ja silloin pitää osata reagoida, toteaa Juha Harju Konekesko Yamaha Motorilta.

Tapahtumaan voivat osallistua kaikki joilla on rekisterissä oleva, 125-kuutioinen tai sitä isompi Yamahan prätkä.

– Aiemmissa tapahtumissa mukana on ollut pääasiassa katupyöriä, mutta myös endurolla voi osallistua, Harju sanoo.

Räyskälän ajokurssiKuva: Juha Harju


Opetus räätälöidään henkilökohtaiseksi

Ajopäivä alkaa kello 9 tervetuliaiskahvilla sekä päivän ohjelman läpikäymisellä. Koulutuksen alkaessa toinen opettajista ajaa ja toinen selostaa mitä kulloinkin tapahtuu.

Tämän jälkeen jokainen oppilas pääsee harjoittelemaan oppeja omalla pyörällään. Päivän aikana opetellaan muun muassa pyörän perushallintaa kuten hidasajoa, jarruttamista ja kaarreajoa.

Ajopäivä on järjestetty useana vuonna aikaisemminkin. Harju kertoo, että mukana on ollut niin ensimmäisen pyöränsä juuri ostaneita kuin jo vuosikymmeniä ajaneitakin oppilaita. Kukin osallistuja saa juuri sellaista opetusta jota tarvitsee.

– Opettajat seuraavat jokaisen ajoa ja katsovat, mikä kenelläkin jo sujuu ja missä kullakin on korjattavaa. Myös jokaisen pyörän ominaisuudet huomioidaan yhdessä kuskin taitojen kanssa, eli opetuksesta tulee hyvinkin henkilökohtaista, Harju kertoo.

Lounaan jälkeen harjoitukset jatkuvat ja päivän päätteeksi päästään kokeilemaan opetuksen aikana saatuja vinkkejä lentokentällä myös hieman rivakammassa vauhdissa – ei kuitenkaan kilpailemalla.

Räyskälän ajokurssiKuva: Juha Harju


Ilmoittaudu mukaan Yamaha Centerissä

Tapahtumaan pääset ilmoittautumaan lähimmässä Yamaha Centerissäsi. Ajopäivä maksaa 99 euroa ja maksaessasi sen ennakkoon myymälässä, tulee sinun samalla ilmoittaa itsesi ja pyöräsi tiedot.

Osallistuneille lähetetään sähköpostitse lisätietoa tapahtumasta ennen ajopäivää. Koulutukseen mahtuu 20–30 osallistujaa. Toistaiseksi tilaa vielä on, varaathan oman paikkasi nopeasti!

– Ilmoittautuminen kannattaa tehdä ajoissa, mielellään maanantaihin 16. toukokuuta mennessä, Harju toteaa.

Räyskälän lentokenttä on Harjun mukaan oivallinen paikka koulutuspäivälle, sillä sinne on helppo rakentaa tarvittavia ajoratoja ja ajaa myös hieman vauhdikkaammin suljetulla alueella. Räyskälän lentokentällä taitojaan treenaavat myös tulevat moottoripyöräpoliisit, joten miksi et treenaisi sinäkin!

Räyskälän ajokurssiKuva: Juha Harju

« Takaisin