Menevään elämään niin nuorelle kuin aikuiselle: skootterit valloittavat suomalaisten sydämiä

11.4.2016

Ketterät ja tyylikkäät skootterit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaiseen katukuvaan. Yamaha-skoottereiden valikoimista löytyy laadukas ja helppokäyttöinen skootteri kaikille kuskeille, jotka odottavat pyöriltä hyviä ajo-ominaisuuksia, toimintavarmuutta ja jouhevaa menoa. 

Käyttöystävällinen nelitahtiskootteri on suosittu menopeli monestakin syystä. Miellyttävän matala käyntiääni, näppärä koko ja helppo ajettavuus ovat ominaisuuksia, joita yhä useampi suomalainen arvostaa.

– Skootterilla on mukava ja helppo ajaa. Vaihteita ei tarvitse vaihtaa, pelataan vain kaasulla ja jarrulla, kiteyttää tuotepäällikkö André Dahlman Yamaha Center Vantaalta.

Yamahalla löytyy loistavia menopelejä niin nuorten moposkoottereista aina aikuisille suunnattuihin maksiskoottereihin. Rahallisesti skootteri ei useinkaan ole kovinkaan suuri investointi ja myös sen käyttökustannukset ovat esimerkiksi autoon verrattuna pienet. Kaupungissa kompakti skootteri on erinomainen vaihtoehto tilaa vieville ja hintaville autoille.

Yamaha Neo's 4


X-MAX 250 on kaupungissa kuin kotonaan

Skoottereita ei enää suinkaan mielletä vain nuorten menopeleiksi, vaan entistä useammat aikuiset ovat niihin hurahtaneet kuin Etelä-Euroopassa konsanaan. Tämä näkyy hyvin esimerkiksi pääkaupunkiseudun katukuvassa.

– Maksiskootterilla riittää menohaluja, sen kanssa ei jää jalkoihin vilkkaamassakaan liikenteessä. Suosittuja malleja ovat esimerkiksi X-MAX 250 ja T-MAX ABS, jotka edustavat sekä hinnallisesti että teknisesti kahta hyvin erilaista luokkaa, Dahlman kertoo.

X-MAX 250 on kaupunkikäyttöön ja pienille teille erinomaisesti soveltuva skootteri, jolla esimerkiksi työmatka-ajot kaupungeissa käyvät näppärästi.

– Se on monikäyttöinen ja kätevä menopeli. Kypärä ja ajotakki mahtuvat molemmat penkin alle säilytykseen, Dahlman kertoo.

Kyseistä skootteria ei ole myöskään hinnalla pilattu. Alle 6300 euroa maksava X-MAX 250 on houkutteleva vaihtoehto vaivattomaan ja menevään kaupungissa liikkumiseen.

Yamaha X-MAX 250


T-MAX sopii loistavasti pidemmillekin reissuille

T-MAX ABS on Yamahan maksiskootteri-malliston suurin skootteri. Se on oiva valinta niille, joilla on jo kokemusta pienemmistä skoottereista ja jotka kaipaavat skootteriltaan enemmän tehoja ja muita ominaisuuksia.

– Siinä on avaimeton käynnistys ja ABS-jarrut vakiona. Rungon muotoilun ansiosta ajettavuus on erinomainen. Kääntymisominaisuudet ovat aivan eri luokkaa kuin kilpailijoiden pyörissä, Dahlman sanoo.

530 cc:n moottorilla ja erinomaisilla ajo-ominaisuuksilla pitkänkään matkan taittaminen tehokkaasti ja mukavasti ei tuota T-MAX-pyörän kanssa ongelmia. Toisaalta pyörä on kotonaan myös kaupungissa, sillä se on ketterä kääntymään.

Dahlmanin mukaan tämän hetken suosituimmat maksiskootterit ovat moottoritilavuudeltaan 250–300 cc.

– Tämä selittyy laitteiden hinnalla. Uusi X-MAX maksaa hieman yli 6000 euroa, kun taas Uusi T-MAX on hieman alle 15 000 euroa, Dahlman avaa.

– Toisaalta T-MAX on aivan viimeisen päälle upea laite. 

Yamaha T-MAX ABS


Nuorille tyyliä tuovat Aerox ja Neo's 4-tahdit

Dahlmanin mukaan alkavan kesän hitit pääasiallisesti nuorille suunnattujen, 50 cc-malliston eli tutummin moposkoottereiden keskuudessa ovat 4-tahtiset Aerox ja Neo's. Nelitahdin monipuolinen käyttäjäystävällisyys vetoaa ilman muuta myös nuoriin.

– Bensaa tankkiin ja kaasu pohjaan, nelitahti ei savuta eikä haise, Dahlman toteaa.

Tyylikäs Neo’s on helppokäyttöinen, ympäristöystävällinen ja toimintavarma skootteri menevän nuoren tai miksei aikuisenkin arkea siivittämään. Neo’s on linjoiltaan elegantti, mutta siinä riittää mukavasti säilytystilaa sekä tilaa myös kyytiläiselle.

Aerox on Yamahan 50 cc:n malliston johtotähti, tehokas, polttoainetaloudellinen – ja tietenkin äärimmäisen sporttinen niin ulkoasultaan kuin ajo-ominaisuuksiltaankin.

Yamaha Aerox

Kun skootteri on valittu, voi mukavuutta ja tyyliä täydentää ajovarustein.

– Tavarateline ja takalaukku ovat suosituimmat lisävarusteet. Paljon otetaan myös kahvanlämmittimiä ja hieman tavallista korkeampaa touring-mallista tuulilasia, Dahlman luettelee.

Kypäräksi hän suosittaa umpimallista katukypärää, joka on mukava säällä kuin säällä, suojaa leukaa ja sopii tarvittaessa myös moottoripyörillä ajamiseen. Kattavan valikoiman katukypäriä löydät verkkokaupastamme.

Tutustuthan 50 cc:n skootterivalikoimaamme täällä ja maksiskoottereihimme täällä! Valtuutetulta Yamaha-myyjiltä saat aina asiantuntevaa apua juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivan skootterin valintaan.

« Takaisin