On aika herättää moottoripyörä talviunesta!

18.2.2016

Pian kuivat tiet ja upeat maisemat kutsuvat jälleen nauttimaan vauhdin hurmasta. Kesän odottelu alkaa jo kevättalvella, kun moottoripyöriä puunataan kesäkuntoon talleissa ja pajoilla ympäri Suomen. Muista ainakin nämä kun herätät moottoripyörän talviunesta.

1  Tarkasta pyörän kunto

Vain paras on moottoripyörälle kyllin hyvää, siksi jokainen motoristi tietää olevansa paras omistaja omalle moottoripyörälleen. Kaksipyöräisten perheenjäsenten perushuolto on tärkeää muistaa vuoden ympäri. Tässä lista, joka on hyvä käydä läpi vähintään ajokauden alussa. Mieluummin myös kauden aikana.

  • Tarkasta pyörän kunto silmämääräisesti. Miltä letkut ja tulpat näyttävät, entä ketjut ja katteet? Onko jossain vuotoja? Puhdista ja rasvaa ketjut aina tarvittaessa.
  • Ovatko renkaat kunnossa?
  • Tarkista myös bensan ja öljyn tilanne. Jos tankissa on ollut bensaa talven ajan, pyörä ei välttämättä käynnisty ja bensa on vaihdettava. Vaihda samalla suodatin.

  • Tarkasta akun lataus. Jos akku on tyhjentynyt, kokeile akkulaturia.

  • Tarkista jarrupalat ja jarruneste.

Yamaha YZF R125

 

Tästä voi sitten jatkaa oman makunsa mukaan. Onneksi moottoripyörän tuunaus on ikuinen projekti. Virikkeitä tunne-elämään tarjoavat erilaiset moottoripyörämessut ja -tapahtumat. Turvallisuuden vuoksi muistutamme, että noudatathan teknisiä muutoksia tehdessäsi Trafin säännöksiä.

Tästä löydät valikoimamme kaikki MP-varaosat ja tarvikkeet.

 

2   Asenne on moottoripyöräilijän paras turvavaruste

Sitä tunnetta, joka pyörän selässä on, ei voi selittää - se pitää kokea. Koko maailma on avoin ja kaikki mahdollista! Ainakin jos asenne on kunnossa.  Fiksu moottoripyöräilijä osaa vapaudesta nauttiessaankin käyttäytyä liikenteessä ja välttää vaaratilanteita.

Tien, sään ja renkaiden kunto tulee huomioida nopeuksissa. Kevään kurveissa on syytä muistaa myös, että asfaltilla oleva hiekoitushiekka on todella liukasta pyörien alla. Kyyditse kaveria vain, jos molempien taidot siihen riittävät.

Yamaha XV950

 

Tekeekö mielesi testata rajojasi? Yleisillä teillä se ei kannata, mutta radoilla sinulla on mahdollisuus haastaa itseäsi enemmän. Miksi et kokeilisi vaikkapa Jokamiesluokka Star Service Cupia tai enduron mahtavaa maailmaa! Siellä tapaat myös samanhenkisiä ihmisiä ja voit saada paljon hyödyllisiä vinkkejä.

 3   Panosta varusteiden laatuun

Vievätkö kulahtaneet varusteet ajohalusi? Arvosta itseäsi, hyvä motoristi. Kunnolliset moottoripyörävarusteet ovat perusteltu hankinta: ne lisäävät turvallisuutta ja ajomukavuutta ja näyttävät niin hyviltä, että ajofiilis nousee huippuunsa jo niitä katsellessa.

Perusajossakin tärkeitä ovat laadukkaat ajoasut, jotka antavat suojaa paitsi säältä, hieman myös kolhuilta. Erilaiset suojat, kuten niskatuki sekä nilkkoja tukevat ajojalkineet, ovat hyödyksi. Erityisen tärkeitä ne ovat railakkaissa enduro- ja motocross-ajoissa.

Yamaha YZ 450F

 

Moottoripyöräkypärä on aina ykkösjuttu sekä kuskilla että mahdollisella kyyditettävällä. Kypärän tulee olla oikean kokoinen ja kunnolla kiinnitetty. Leukaa suojaava umpikypärä on parempi vaihtoehto kuin avokypärä – ja onhan se myös päheän näköinen! Lisäksi se estää itikoita pääsemästä hampaiden rakoon, vaikka kuljettajan hymy olisi kuinka leveä.

Tästä löydät koko varustevalikoimamme.

« Takaisin