Nostalginen Terva-mallisto ja kauden uutuudet vetoavat kansaan – Suvi-veneiden vienti kasvaa

15.5.2016

Kotimaiset, Suomen Savossa valmistetut Suvi-veneet ovat kappalemäärällisesti maamme myydyimpiä veneitä. Näin on ollut jo useita vuosia ja niin näyttää myös jatkuvan. Yllätyksenä Suvi-veneelle tuli Terva-malliston huikea suosio.

Suvi-veneet ovat onnistuneet vastaamaan uuden veneilysukupolven vaatimuksiin. Tämä selittää edullisista käyttöveneistään tunnetun Suvin suosion jatkuvaa kasvua.

– Meillä on lisäksi hyvä jakeluverkosto ja etumme on myös se, että Suvi-veneiden perässä on Yamaha, joka puolestaan on ollut jo pitkään Suomen suosituin perämoottorimerkki, arvioi tuotekehitys- ja myyntipäällikkö Terho Liukkonen.

Yli 30 prosenttia Suvi-veneistä myydään Ruotsiin ja Norjaan. Liukkonen kertoo, että viennin osuus kasvaa jatkuvasti.

Suvi-vene


Uusi Suvi 444 löysi jo yleisönsä

Suvi-veneet on tuonut tälle kaudelle mallistoonsa kaksi upeaa uutukaista: 444:n sekä 5750 Duon. Suvi 444 on hyvin tyypillinen neljän hengen mökki- ja kalastusvene sisäsaaristoon ja pienille järville. Venettä voi soutaa, ja moottorilla ajettaessa se liukuu nätisti jopa 19 solmun eli noin 35 kilometrin tuntinopeudella.

– Kalapaikka vaihtuu siis tarvittaessa nopeastikin, Liukkonen naurahtaa.

Suvi 444:n vesilinja on leveämpi ja keula kantavampi kuin vanhassa 440-suosikkimallissa. Leveämpi vesilinja lisää veneen vakautta ja hyvin kantava keula mukavoittaa ajoa silloinkin, kun mukana on keulassa istuva kyytiläinen.

Veneen moottorisuositus on 10 hevosvoimaa, joka on Suomessa erittäin suosittu koko.

– Suvi 444:n suunnittelu tuntuu osuneen oikeaan. Olemme saaneet siitä yksinomaan positiivista palautetta ja myynti on lähtenyt todella selkeään nousuun verrattuna korvattuun 440-malliin, Liukkonen kertoo.

Suvi 444


Uusi Suvi 5750 Duo sopii myös merelle

Uusi veneilysukupolvi vaatii aiempaa enemmän niin veneen varustelulta kuin ulkonäöltäkin. Suosion saavuttamiseksi ja säilyttämiseksi venevalmistajien on pystyttävä tuottamaan jatkuvasti uutta. Suvi-veneet vastaa asiakkaiden toiveisiin säilyttäen kuitenkin olemuksensa edullisena käyttöveneenä.

Suvi 5750 Duo on toinen kauden uutuuksista. Kyseessä on hyvin myös meriolosuhteisiin sopiva mökki-, kalastus- ja yhteysvene kuudelle. Se halkaisee aallot nätisti ja on miellyttävä ajaa.

Suvi 5750 Duon ulkoasu on tehty raikkaan houkuttelevaksi muun muassa harmaasävyisillä teippauksilla ja valmiiksi verhoilluilla muhkeilla istuimilla. Laminaatti tulee vakiona, samoin paljon kysytty kölirauta.

– Pulpetit on siirretty 20 senttiä eteenpäin verrattuna edeltäjämalliin eli 5700 Duoon. Tämän ansiosta vene liukuu nätisti ja pulpettien taakse jää tilaa esimerkiksi lisävarusteena saatavan pöydän asentamiseen, Liukkonen kertoo.

Uutuus on saanut hyvän vastaanoton ja myyntimäärät verrattuna 5700 Duoon ovat lähteneet kasvuun niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Suvi-vene


Nostalgiset Terva-Suvit vetoavat suomalaisiin

Nostalgisen kauniit ja tuoksuvaiset tervaveneet ovat osa suomalaista perinnettä. Nykypäivän kiireissä ja arjen askareissa puuveneet ovat kuitenkin monelle liian työläitä hoitaa. Suvi on vastannut kansalaisten nostalgiankaipuuseen valmistamalla 420-, 460- ja 495-soutuveneitä myös tervan värisinä.

– Ruskea väri häviää luontoon hienosti. Veneen mukana tulevat myös tervatut, käyrälapaiset airot, joten veneilijä saa nauttia myös aidosta tervan tuoksusta, Liukkonen kertoo.

Terva-mallisto on saanut huikean vastaanoton tultuaan markkinoille muutama vuosi sitten.

– Yli puolet tällä hetkellä myymistämme soutuveneistä myydään ruskeina, Liukkonen kertoo.

Suvi-veneiden mallistoa täydentävät myös hauskat inkkarit. Tutustuthan koko laajaan Suvi-venevalikoimaamme verkkosivuillamme!

Suvi Terva -vene

« Takaisin