Tehtaalla turbotettu Genesis, 180 hevosvoimaa – legendana syntyneet Sidewinderit saadaan pian Suomeen!

18.10.2016

Tämä ei ole täysin uutta vain Yamahalla, tämä on täysin uutta koko maailmassa. Tehtaalla turbotettu 4-tahtinen Genesis, 180 hevosvoimaa, tehoja kestämään luotu silmiä hivelevä kokonaisuus ja 2 vuoden takuu – tämä on Yamaha Sidewinder.

Mieletön voima ja tehdasturbo takuun kera – nämä tekijät vetoavat kelkkakansaan Suomessa. Ei siis ihme, että moni on tilannut Sidewinderin jo ennakkoon, vaikka ei ole edes nähnyt sitä livenä.

Pelkät maailmalta kantautuneet kuvat, videot ja ennakkotiedot loivat Sidewinderista legendan jo ennen, kuin yhtään kelkkaa oli saatu Suomeen.

– Ennakkomyynti on ollut hyvä, ja hiljattain pohjoisessa tekemälläni Sidewinder-kiertueella tehtiin lisää kauppaa, kun ihmiset pääsivät oikeasti näkemään tämän laitteen, kertoo tuotetekninen päällikkö Tapio Kiiskinen.

– Ja annas olla, kun lumet saadaan maahan!

Yamaha Sidewinder


Sidewinderin jättimäiset tehot on helppo hallita

Kiiskinen ennustaa, että etenkin 137-tuumaisesta Sidewinderista tulee yleisön suursuosikki. Suomi ei varsinaisesti ole freeriderien ihannemaa, joten trendi on, että pitkien vuorikelkkojen sijaan valitaan ennemmin näpsäköitä reittikelkkoja. 

– Sidewinderissa on aivan älyttömät tehot ja nopeus. Moottori on teknisesti niin pitkälle viety, että siihen eivät hevillä edes kilpailijat pysty, Kiiskinen sanoo.

Sidewinderin turbon kehittämä paine on lähes viiveetön ja 4500–9000 kierroksen alueella vääntökäyrä on tasainen. Niinpä tehokasta kelkkaa on helppo myös hallita.

Yamaha Sidewinder

Pitkälle viety tekniikka – silti helppo ja huoleton

Sidewinderin takuu on 2 vuotta. Huolto-ohjelma ei ole juuri sen ihmeellisempi kuin esimerkiksi Viperissakaan. 

– Ensimmäinen huolto 800 kilometrin jälkeen, ja sitten aina 4000 kilometrin välein tai kerran kaudessa, Kiiskinen kertoo ja lisää, että arjen pienet huoltotoimenpiteet ja tarkastukset pystyy edelleen tekemään kuka vain.

– Tässä on haluttu tehdä luotettava ja voimakas moottori. Vaikka moottori on täysin uniikki, on haluttu varmistaa, että se ei ole yhtään vaikeampi tai vaivalloisempi.

Sidewinderin sydän on kaikkien aikojen tehokkain sarjavalmisteinen moottori. Kelkka on rakennettu siten, että se kokonaisuutena myös kestää jättimäisiä tehojaan. Muun muassa ketjut ovat leveämmät ja uusi voimansiirto on kokonaisuudessaan suunniteltu nimenomaan turboa ajatellen.

Kelkan painojakauma on mietitty viimeistä yksityiskohtaa myöten, ja painoa on keskitetty aavistuksen taaemmas kuin Viperissa.

– Istumalla ja ajamalla sen ymmärtää, kuinka täydellinen paketti Sidewinder on. Ja onhan se aivan järkyttävän kaunis katsellakin, Kiiskinen summaa.

Voit ihailla Sidewindereita etukäteen verkkosivuillamme, josta löytyvät X-TXLE 137X-TXLE 141, X-TXSE 141, B-TXSE 153, B-TXLE 153 ja M-TXSE 162.

 Yamaha Sidewinder

Kelekkamessuilla 4 Sidewinderia ja uudistettu Viking

Tällä hetkellä Sidewindereita on Suomessa 4. Ne kaikki ovat nähtävillä Kelekkamessuilla Rovaniemellä 5.–6. marraskuuta.

– Nähtävillä ovat X-TX SE 141, X-TX LE 141, B-TX LE 153 sekä M-TX SE 162, Kiiskinen luettelee.

– Yksi kelkoista on purettu osiin, jotta ihmiset voivat tutustua Sidewinderin sisuksiin ja perehtyä esimerkiksi painon jakautumiseen kelkassa.

Messuilla esillä on myös muun muassa uudistettu V-mallin Viking, VK540V. Kiiskisen mukaan tähän maailman eniten ja kauimmin sarjavalmistettuun kelkkaan on nyt uusittu muun muassa moottori, matto, jousitus ja telastot – oikeastaan kaikki muu paitsi eturunko. Laite on myös entistä taloudellisempi.

– Viking on perinteisesti ollut työkelkka, mutta nykyominaisuuksilla se on myös mieluisa retkikelkka. Moottori on ilmajäähdytteinen ja tekniikka muutenkin kestävää ja yksinkertaista.

Tervetuloa tutustumaan Sidewindereihin ja Yamahan muihin uutuuksiin Rovaniemen Kelekkamessuilla!


Tilaa oma Sidewinderisi nyt – saat 600 euron edun!

Pääset tilaamaan oman Sidewinderisi tästä linkistä. Ennakkotilaa viimeistään marraskuun 2016 loppuun mennessä, niin saat Yamaha-moottorikelkkajälleenmyyjältäsi 600 euron arvoisen ennakkotilaajan edun!

« Takaisin