Legendaariset Palta-veneet nauttivat suomalaiskalastajien suursuosiota

22.5.2016

Palta-veneet ovat erittäin vakaita, tasaisesti liukuvia ja mukavia ajaa. Suomessa valmistetut, tilavat ja sivuvakaat Paltat ovat todellisia kalastajien ihanneveneitä, sillä kalastuksen vaatima käytännöllisyys on huomioitu niissä viimeistä piirtoa myöten.

Verkkokalastukseen erinomaisesti sopivien Paltojen reunasta löytyy hankausta kestävä alumiinilista. Sen ansiosta verkkojen vetäminen veneen reunaa vasten ei aiheuta ongelmia, vaikka vedestä nousisikin toistuvasti jättimäisiä kalasaaliita. Isommissa Meri-Paltoissa alumiinilistan tilalla on kumilista.

Irrotettavilla puuistuimilla varustettuja Palta-veneitä on aina helppo muunnella omiin käyttötarkoituksiin sopiviksi. Istuimet on helppo napata tarvittaessa kokonaan pois.

– Siten koko veneen sisätilan saa helposti käyttöönsä ja mukaan mahtuu suuriakin tavaroita, kuten verkkolaatikoita, sanoo tuotekehitys- ja myyntipäällikkö Terho Liukkonen.

 Palta-veneet


Kala-Palta on legendojen legenda

Joskus veneen suunnittelu osuu kerralla niin nappiin, että suursuosion saavuttamisen jälkeen siihen ei tarvitse tehdä muutoksia tai edes päivityksiä. Liukkonen kertoo, että Kala-Palta on Suomen suosituin verkkovene.

– Kala-Palta on ollut käytännössä samanlainen vuodesta 1990. Sittemmin siihen on tehty vain marginaalisia muutoksia. Se on niin legendaarinen ja tykätty, että sitä ei uskalla muuttaa, Liukkonen nauraa.

Kala-Paltassa ei ole liukukynnystä, eli se kulkee aina yhtä kauniisti, olipa perässä sitten 3 tai 15 hevosvoiman moottori tai mitä tahansa siltä väliltä.

– Kalastajille on tärkeää, että vene liikkuu tarvittaessa niin soutaen kuin perämoottorillakin, Liukkonen toteaa. 

Kala-Palta on valittavissa niin ohjauspulpetin kera kuin ilmankin. Kala-Paltan pikkuveli, Kala-Kaveri, on niin ikään erinomainen vene vaikkapa verkkokalastukseen.

Palta-veneet


Sopiva Palta löytyy moniin eri tarpeisiin

Palta-veneiden edullisinta päätä edustavat Soutu-Paltat 495 ja 510. Soutu-Palta 495 on mainio 4 hengen vene joka antaa mukavan kyydin myös yksin ajettaessa. Moottorin kokosuositus on 4 hevosvoimaa. Myös sähköperämoottori sopii!

Soutu-Palta 510 on 5 hengen vene, joka 6 hevosvoiman moottorilla saavuttaa jopa 10 solmun nopeuden. Kulkuasento pysyy hyvänä vaikka ajaisit venettä yksinkin.

Suurin Palta-vene, Meri-Palta CC, sopii kalastus- ja mökkikäytön lisäksi myös yhteysveneeksi myös saaristoon ja suurille järville. Veneessä on keskipulpetti, runsaasti liikkumatilaa ja sen perään sopii jopa 50 hevosvoiman moottori.

Hieman pienempi Meri-Palta 525 on oivallinen valinta mökki- ja kalastuskäyttöön.

Palta-veneet


Soutu-Palta 605 sopii jopa kuudelle

Soutu-Palta 605on Palta-veneiden erikoismalli, jota toisinaan myös kirkkoveneeksi kutsutaan. Muodoltaan se muistuttaa Lapin kuuluisia jokiveneitä, ja Liukkosen mukaan 605 onkin muun muassa pohjoissuomalaisten suosiossa.

Soutu-Palta 605 soveltuu esimerkiksi nuottaveneeksi, sillä pitkään veneeseen saa helposti todella paljon avointa tilaa. 10 hevosvoiman moottorilla 605-Paltaa voi ajaa kuten jokivenettä.

– Tätä venettä myymme paljon myös Ruotsiin. Meille tuli yllätyksenä, että 605 sai suosiota muun muassa ruotsalaisissa lomakeskuksissa. Lomakeskukset ostavat niitä järjestääkseen ihmisille kivaa yhteistä tekemistä, Liukkonen kertoo.

Malli on muiden Paltojen tapaan erittäin sivuvakaa ja siihen mahtuu tarvittaessa jopa 6 henkeä: viisi soutamaan ja yksi pitämään perää.

Tutustuthan mainioiden Palta-veneiden valikoimaan verkkosivuillamme!

Palta-veneet

« Takaisin