Näetkö sinä, nähdäänkö sinut? Kunnon kiikarit ja valot voivat hätätilanteessa pelastaa veneilijän

21.6.2016

Huonon ilman yllättäessä ovat hyvät varusteet tarpeen. Minoxin BN 7x50 C -kiikarit varmistavat, että näet mahdollisimman hyvin huonossakin ilmassa. Exposure light -valo taas kirkastaa synkätkin olosuhteet. Sujauta lamppu kirkkaaseen taskuun, ja se muuttuu automaattisesti vilkkuvaksi hätävaloksi, jos putoat veteen.

Veneillessä näkyvyys on tärkeää, mutta luonnon olosuhteet eivät aina päästä helpolla. Onneksi veneilijä voi varautua hankaliinkin tilanteisiin panostamalla kunnon varusteisiin.

Taskulamppu, joka voi pelastaa henkesi

Vanhalla räpsyvällä taskulampulla voi heittää vesilintua – toki vain kuvainnollisesti. Exposure Lights MOB -käsivalaisin antaa tehokasta valoa silloin kun sitä tarvitset, mutta hätätilanteessa valaisin saattaa jopa pelastaa henkesi. MOB toimii nimittäin myös kelluvana haku- ja hätävalona.

Kiinnitä Exposure Lights MOB läpinäkyvässä kotelossa pelastusliiviesi valjaisiin tai vyöhön. Käsivalaisin aktivoituu tosipaikan tullen automaattisesti, kun se tunnistaa liikkeen ja joutuu veteen. Jos sinua joudutaan etsimään myrskyävän veden pauhuista, on vilkkuvalo merkittävästi helpompi havaita kuin pelkkä pelastusliivin heijastin!

Vesitiiviin valaisimen paino on 116 grammaa ja valoteho 1300 lumenia – valon kantama on jopa 4,8 kilometriä. Valaisin sisältää uusinta LED-teknologiaa ja siinä on tehokas litium ioni -akku. Vaikka valaisin on kevyt ja näppärä, kestää se pudottamisen jopa 5 metrin korkeudesta.

Exposure Lights MOB -käsivalaisin

Valoa kätevästi myös päähän

Kun kaikkia käsiä tarvitaan, pelastus löytyy otsavalaisimesta. Exposure Lights RAW Pro -otsavalaisin sopii täydellisesti veneilijälle, sillä se pärjää haastavissakin olosuhteissa. Valaisin on kehitetty ja testattu yhteistyössä avomerikilpapurjehduksen ammattilaisten kanssa.

RAW Pro -otsavalaisimen valoteho on 50 lumenia. Häikäisemätön, punainen valo voidaan myös himmentää, tai se voidaan vaihtaa voimakkaaseen 200 lumenin valoon näppärästi yhdellä painalluksella, ilman hankalaa räpeltämistä.

Kuten MOB-käsivalaisinkin, myös Exposure Lights RAW Pro kestää putoamisen 5 metristä ja on vesitiivis aina 2 metriin saakka.

Exposure Lights RAW Pro -otsavalaisin

Kiikareilla kirkas näkymä

Legendaarisen saksalaisen Minoxin BN 7x50 C -merikiikarit ovat loistovalinta veneilijälle. Ne eivät sumenna maisemaa, vaan harmaassakin säässä tai hämärässä ne toistavat värit ja kontrastit tehokkaasti, näyttäen maisemat sinulle luotettavasti selkeinä ja terävinä. Kiikareiden apokromaattiset linssit korjaavat värivirheet automaattisesti.

Jos kiikarit pääsevät lipsahtamaan veteen, ei hätää: ne kelluvat! BN 7x50 C -kiikarit ovat muutoinkin erittäin merikelpoiset: ne ovat huurtumattomat, sekä myös vesitiiviit aina 5 metrin syvyyteen saakka. Typpikaasu suojaa kiikareita sisäpuolelta, ja ne ovatkin myös hyvin pölynpitävät.

Kiikareiden okulaareissa yksilöllinen säätömahdollisuus on +/- 3 diopteria, ja ilman erillisiä säätöjä näkymä on tarkka 12 metristä äärettömyyteen. 

Minoxin BN 7x50 C -merikiikarit

Kun haluat vain ehdottomasti parasta, valintasi ovat Minoxin BN 7x50 DCM -kiikarit. BN 7x50 C -kiikareista tuttujen upeiden ominaisuuksien lisäksi DCM-kiikareissa on digitaalinen monitoiminäyttö, joka heijastaa näkökentän keskelle valintasi mukaan kompassisuuntiman, ilmanpaineen, korkeuden merenpinnasta, kallistuskulman, lämpötilan, kellonajan tai sekuntikellon. Lisäksi kierrettävät silmäkupit takaavat sen, että kiikareilla tähyileminen on helppoa tarvittaessa myös silmälasien kanssa.

Tutustuthan näihin sekä muihin upeisiin veneilijän varusteisiin lähemmin verkkokaupassamme!

« Takaisin