Bow Riderien menestys jatkuu – Yamarin Cross -mallisto on kesän ykkönen

28.3.2016

Veneilykaudella 2016 huomio kiinnittyy Yamarin Cross -malliston sekä Finnmastereiden suosioon. Pienemmät veneet pitävät pintansa kautta aikojen, hulppea 81 Day Cruiser taas on vasta päässyt alkuun valloittaakseen suomalaisen venekansan sydämen.

Yamarin Cross -mallistoon kuuluvat Bow Riderit ovat oivallisia veneitä huvikäyttöön. Niillä voi tehdä päiväreissuja vaikkapa saareen, tai lähteä muutoin vain ajelemaan ja kauniista kesäpäivästä nauttimaan. Bow ridereissa on tuplapulpetit, hyvä tuulensuoja kaikille matkustajille ja veneissä on helppo kulkea.

– Venemessut antavat aina jonkin verran osviittaa siitä, mihin suuntaan asiakkaiden maku on menossa. Sanoisin että kyllä suursuosikki on tänäkin vuonna Bow Rider -tyyppinen alumiinivene, luonnehtii tuotepäällikkö Tomas Enoksson Yamaha Center Vantaalta.

Yamarin Cross 57 BR

Yamarin Cross on veneväen suosikki

Kaudella 2011 markkinoille tuodut Yamarin Crossit ovat tulleet jäädäkseen. Erinomainen hinta-laatusuhde, veneiden kestävyys sekä kotimaisuus ovat piirteitä, joita veneilijät arvostavat. Mallistosta löytyy sopiva vene moneen makuun.

– Cross-malliston veneiden helppohoitoinen ja kestävä alumiinirunko on ihmisten mieleen, koska sen kanssa ei pieniä osumia niin tarvitse miettiä. Lisäksi veneiden harmaat sisätilat saavat kiitosta, koska niissä ei lika näy herkästi, Enoksson kertoo.

Yamarin Cross -mallistolla on avainlipputunnus merkkinä suomalaisesta laadusta ja alkuperästä. Enokssonin mukaan asiakkaat arvostavat veneen kotimaisuutta erittäin paljon ja moni kysyykin veneiden alkuperästä.

– Minusta on tosi hieno juttu, että sillä on asiakkaalle merkitystä, Enoksson iloitsee.

Yamarin Cross 54 BR

Cross-malliston veneissä myös vakiovarusteet ovat hyvät.

– Vakiovarusteiden lisäksi voi halutessaan ottaa vielä karttaplotterin ja myrkkyvärin, silloin pääsee jo todella pitkälle. Myrkkyväri estää eliöstön tarttumista vedestä veneen pohjaan. Nämä kaksi ovatkin kysytyimpiä lisävarusteita, Enoksson paljastaa.

Tästä linkistä löydät kaikki Yamarin Cross -veneemme.

81 Day Cruiser tekee tuloaan

Venemessuilla hiljattain näyttävästi lanseerattu Yamarin 81 Day Cruiser on muotokieleltään jotain täysin erilaista, kuin mitä aiemmin on nähty. Uudenlaisen designin lisäksi veneestä löytyvät muun muassa nukkumapaikat neljälle, WC, kaasuliesi, istumapaikat jopa kahdeksalle – ja paljon, paljon muuta.

Enoksson kertoo tulokkaan jakavan vielä mielipiteitä, sillä muotokielen muutos on niin radikaali aiempiin Yamarin DC -veneisiin verrattuna.

– Moni sanoo, että tämä on se ainoa oikea. Jotkut taas ihmettelevät, että mitä kummaa. Omasta mielestäni vene on todella onnistunut, siinä on äärimmäisen hyvät vakiovarusteet eli asiakas näkee suoraan mitä saa.

Yamarin 81 Day Cruiser

Enoksson uskoo, että uuden 81 DC:n aloittama muotokielen vallankumous tulee näkymään myös tuleville veneilykausille lanseerattavissa uutuuksissa. Vie kenties hetken, ennen kuin kaikkien silmät tottuvat uusiin muotoihin.

– Tämän veneen kanssa odotan kovasti kautta 2017, Enoksson intoilee.

Kalastajat innostuneita Finnmastereista

Kaudelle 2016 tulleet Finnmasterit ovat kovassa kysynnässä varsinkin kalastajien keskuudessa. Ammattikalastajien ja myös asialleen omistautuneiden harrastajien on säässä kuin säässä päästävä kalastamaan kauas merelle.

– Tämäntyyppisiä pilottiveneitä meillä ei aiemmin ole ollut. Veneissä on iso, avoin takatila ja ne soveltuvat hienosti esimerkiksi retkikäyttöön. Vastaanotto näyttää todella hyvältä, Enoksson sanoo.

Isoa avovenettä haikailevalle hienoja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Finnmaster Huskyt R6, R7 ja R8. Nämä sopivat muillekin kuin himokalastajille.

– Jos esimerkiksi mökki on saaressa ja sinne on pidempi matka, jonka aikana keli voi yllättää, on iso ja painava vene aina turvallisin kulkupeli matkan taittamiseen, Enoksson sanoo.

Tästä linkistä pääset tutustumaan koko Finnmaster-valikoimaamme.

Finnmaster Husky R7

Yamarin 56 HT on oivallinen ensivene

Viime vuoden myydyin HT- eli Hard Top -vene oli Yamarin 56 HT. Kyseessä on suhteellisen edullinen vene niin hinnaltaan kuin käyttökustannuksiltaan. Enoksson kertoo, että Yamarin 56 HT -veneitä menee kaupaksi tasaiseen tahtiin.

– Tämä on oivallinen ensimmäinen vene esimerkiksi nuorille perheille, Enoksson luonnehtii.

–  Vene on osittain katettu, minkä ansiosta perheen pienimmät voivat hyvin ottaa veneessä vaikka päiväunet.

Yamarin 56 HT

Monille toki riittää pienempikin vene. Perinteiset mökki- ja soutuveneet ovat klassikkoja, joita nykyäänkin kysytään paljon. Jos mökki on saaressa, sinne on päästävä, ja siihen saattaa pienikin vene riittää. Myös rantojen tuntumassa souteleminen huvin vuoksi on olennainen osa monen suomalaisen kesää.

– Myös pieniä alumiiniveneitä, kuten Mini Bustereita, menee aina, Enoksson toteaa.

« Takaisin