Tietosuojaseloste

Yamaha Motor Europe N.V., sen haarakonttorit ja tytäryhtiöt (joihin viitataan yhdessä ja erikseen ilmaisulla "Yamaha Motor Europe") käsittelevät henkilötietojasi suurella huolella, sillä kunnioitamme asiakkaidemme ja verkkovierailijoidemme yksityisyyttä. Tämä Tietosuojakäytäntö on olennainen osa Käyttöehtoja ja sisältää Yamaha Motor Europen tietosuojakäytännön kaikkien niiden Yamaha Motor Europen tytäryhtiöiden yritysverkkosivustojen (salasanasuojattujen osioiden) osalta, jotka on linkitetty mille tahansa Yamaha Motor Europen verkkosivustolle (yhdessä "verkkosivustot" ja erikseen "verkkosivusto").

Yamaha Motor Europe N.V. toimii sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisena rekisterinpitäjänä, kun Yamaha Europe N.V. ja/tai sen haarakonttorit käsittelevät henkilötietojasi. Kaikki Yamaha Motor Europe N.V.:n ja/tai sen haarakonttorien suorittamaa henkilötietojesi käsittelyä koskevat kysymykset, valitukset tai pyynnöt tulee osoittaa Yamaha Motor Europe N.V.:lle. Yamaha Motor Europe N.V.:n yhteystiedot esitetään verkkosivustoillamme.

1 Henkilötiedot

Käsitteellä "henkilötiedot" tarkoitetaan tässä Tietosuojakäytännössä kaikkia tietoja, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa. Tällaisia tietoja ovat, kuitenkaan niihin rajoittumatta, etunimi, sukunimi, osoite, (matka)puhelinnumero, sähköpostiosoite, ikä, syntymäaika, sukupuoli, ammatti, tuotetiedot, tuotemieltymykset, tuotetyytyväisyys, kieli, ajokokemus ja muut tiedonkeruun yhteydessä selkeästi määritellyt tiedot.

2 Interaktiiviset osiot

Käsitteellä "interaktiiviset osiot" tarkoitetaan tässä Tietosuojakäytännössä kaikkia verkkosivustojen osioita, joiden avulla voit viestiä verkkosivustojen muiden vierailijoiden ja/tai Yamaha Motor Europen kanssa, kuten keskustelupalstoja, klubeja, kyselyitä, sähköposteja jne.

3 Suoramarkkinointi

Käsitteellä "suoramarkkinointi" tarkoitetaan tässä Tietosuojakäytännössä kaikkea sellaista suoraa viestintää Yamaha Motor Europen ja sinun välillä, jonka tarkoituksena on tuotteista tai palveluista tiedottaminen, asiakasprofiilin luominen ja henkilökohtainen asiakaspalvelu.

4 Tietosuojakäytäntömme ohjaa henkilötietojesi käsittelyä, johon sisältyy, niihin kuitenkaan rajoittumatta, sinun toimittamiesi tai sinulta kerättyjen tietojen kerääminen, käyttö, säilytys ja suojaus. Yamaha Motor Europen käytäntö on käyttää henkilötietoja vain seuraaviin, tarkoin määriteltyihin tarkoituksiin:

  • tiedottaminen Yamaha Motor Europen tuotteista ja palveluista, takuupalvelut mukaan lukien;
  • kyselyihin ja pyyntöihin vastaaminen;
  • sinua mahdollisesti kiinnostavien uutisten ja materiaalien välittäminen (esimerkiksi uutiskirjeet, esitteet ja muu postitettava materiaali);
  • suoramarkkinointianalyysit ja tarjoukset;
  • suojaus, mukaan lukien pääsyn rajoittaminen ja verkkosivustomme kehittäminen;
  • Yamaha Motor Europen tuotteiden ja palveluiden sisäinen arviointi;
  • tiedon kerääminen kauppatavaran laadun kehittämiseksi;
  • markkinatutkimukset ja muut analyysit kauppatavaran laadun kehittämiseksi;
  • muut henkilötietojen keräämisen yhteydessä selkeästi määritellyt tarkoitukset.

5 Yamaha Motor Europen käytäntö on säilyttää henkilötietojasi vain niin kauan, kuin niitä tarvitaan edellä mainittuihin tarkoituksiin. Henkilötietoja säilytetään tietyn aikaa palvelutoimituksen päätyttyä, tai niin kauan, kuin lait ja säädökset sitä edellyttävät.

6 Henkilötietojasi ei käytetä suoramarkkinointiin ilman sinulta etukäteen saatua lupaa. Voit halutessasi sallia suoramarkkinoinnin samalla, kun luovutat meille henkilötietojasi. Emme myöskään valvo, tue tai kontrolloi verkkosivuillamme käytettyjä kolmansien osapuolten sovelluksia, verkkosivustoja tai palveluita, kuten sosiaalista mediaa (esim. Facebook), joita voit käyttää rekisteröityäksesi ja kirjautuaksesi verkkosivustoillemme, tai ole vastuussa niistä, mukaan lukien niiden paikkansapitävyys, saatavuus, toiminnot ja niihin sovellettavat ehdot ja käytännöt, kuten niiden tietosuojaa ja evästeitä koskevat käytännöt. Jos sinulla on kysyttävää kolmansien osapuolten käytännöistä, tutustu heidän vastaaviin ehtoihinsa ja käytäntöihinsä sekä ota heihin yhteyttä.

7 Annat suostumuksesi vapaaehtoisesti ja voit perua sen milloin tahansa. Jos perut meille antamasi suostumuksen käyttää meille luovuttamiasi henkilötietoja, pyrimme poistamaan kyseiset henkilötiedot tietokannoistamme, mutta suostumuksesi peruminen ei vaikuta ennen suostumuksesi perumista suorittamamme henkilötietojesi käytön laillisuuteen. Voit perua suostumuksesi itsepalvelusivustolla (esim. käyttäjätilin sivu, asiakasportaali) tai ottamalla yhteyttä alla olevaan osoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen.

8 Teemme tiivistä yhteistyötä joidenkin kolmansien osapuolten kanssa, mukaan lukien muut valtuutetut Yamaha Motor-konsernin yhtiöt, huolellisesti valitut liikekumppanit ja alihankkijat, ja voimme saada heiltä tietoa sinusta.

9 Yamaha Motor Europe ei myy, vuokraa tai muutoin luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille, ellei se ole välttämätöntä sen palvelun tarjoamiseksi, jota varten annoit tietosi. Voimme jakaa henkilötietosi minkä tahansa konsernimme jäsenen ja Yamaha Motor Europen puolesta toimivien valtuutettujen kolmansien osapuolten kanssa. Emme kuitenkaan käytä tai jaa henkilötietojasi tarkoituksiin, joista sinulle ei ole kerrottu. Yamaha Motor Europen haarakonttorit, tytäryhtiöt tai kolmannet osapuolet, joiden kanssa Yamaha Motor Europe on tehnyt sopimuksen varmistaakseen asianmukaisen tietosuojalainsäädännön noudattamisen, voivat käsitellä tietojasi Yamaha Motor Europen puolesta. Voit luoda verkkosivustoillamme käyttäjätilin ja kirjautua niille sosiaalisen median tiliesi, kuten Facebookin tai Google+:n, avulla. Jos käytät tätä vaihtoehtoa, käsittelemme sosiaalisen median tilisi nimen ja sähköpostiosoitteen sekä tilitunnisteen tilisi ja kirjautumistietojesi varmentamista varten, jolloin tilitietosi täytetään automaattisesi ja voit käyttää verkkosivujemme kaikkia ominaisuuksia. Voit milloin tahansa poistaa koko tilisi verkkosivustomme kautta [linkki ja linkki] tai poistaa tämän valtuutuksen sosiaalisen median tilisi kautta. Löydät lisätietoa sosiaalisen median tilisi yksityisyysasetuksista ja valtuutusten perumisesta sosiaalisen median palvelutuottajan verkkosivuilta (Facebook [linkki], Google+ [linkki]). Otathan huomioon, että käyttäessäsi sosiaalisen median tiliäsi myös käyttämäsi sosiaalisen median palvelutuottaja käsittelee henkilötietojasi, mukaan lukien tietoja verkkosivustojemme ja/tai sovellustemme käytöstä. Emme ole vastuussa kolmannen osapuolen sosiaalisen median palvelutuottajan suorittamasta henkilötietojesi käsittelystä emmekä voi vaikuttaa siihen. Facebookin tietosuojakäytäntö esitetään täällä [linkki] ja Googlen tietosuojakäytäntö täällä [linkki].
Verkkosivustomme sisältävät linkkejä itsenäisten kolmansien osapuolten hallinnoimille ja ylläpitämille verkkosivuille. Yamaha Motor Europe ei valvo tällaisille kolmansille osapuolille luovutettujen tietojen käyttöä. Kyseisiä tietoja käsitellään näiden kolmansien osapuolten tietosuojakäytännön mukaisesti.

10 Yamaha Motor Europe soveltaa yleisesti käytössä olevaa teknologiaa suojatakseen henkilötietosi väärinkäytöksiltä. Vain valtuutetut henkilöt pääsevät käsittelemään tietojasi. Mikäli Yamaha Motor Europe on ulkoistanut verkkokyselyjen tekemisen osittain tai kokonaan Yamaha Motor Europen yhteistyökumppaneille, on kyseisen kumppanin kanssa laadittu sopimus henkilötietojesi käsittelemisestä tämän Tietosuojakäytännön tasoa vastaavasti. Tietojesi varastointi ja välittäminen internetissä on suojattu ajanmukaisella, yleisesti käytössä olevalla teknologialla.

11 Sinulta kerättyjä tietoja voidaan siirtää ja tallentaa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Tällöinkin tiedoillasi tulee lain mukaan olla vastaava suoja kuin ETA:n sisällä. Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että tietosi säilytetään ja käsitellään tämän tietosuojakäytännön ja kaikkien sovellettavien lakien mukaisesti. Tämä sisältää Euroopan komission hyväksymien standardisopimuslausekkeiden käytön. Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat tietää enemmän siitä, miten suojaamme tietojasi tältä osin.

12 Jos pyydämme henkilötietojen käsittelyä varten suostumusta, alle 16-vuotiaat voivat antaa henkilötietonsa vain laillisen edustajan (esim. vanhemman) suostumuksella.

13 Saatamme käyttää evästeitä. Evästeet ovat tiedostoja tai tietoja, jotka tallennetaan tietokoneesi kovalevylle, kun vierailet verkkosivustollamme. Käytämme evästeitä mukauttamaan kokemuksesi vastaamaan mielenkiintosi kohteita ja mieltymyksiäsi tai helpottamaan palveluihimme kirjautumista. Useimmissa selaimissa on oletusasetuksena evästeiden hyväksyminen. Mikäli et halua hyväksyä evästeitä, voit asettaa tietokoneesi estämään evästeet tai ilmoittamaan niiden tallentamisesta. Evästeistä kieltäytyminen rajoittaa kykyämme tarjota sinulle yksilöllistä palvelua. Evästeillä ei kaapata eikä niillä voi kaapata niiden vastaanottajan sähköpostiosoitetta, urkkia tietoa kovalevyltä tai hankkia salaista tai arkaluontoista tietoa niiden vastaanottajasta. Lisäksi ainoastaan evästeen ladannut verkkosivusto pystyy lukemaan evästettä. Evästekäytäntömme ja yksityiskohtainen selvitys evästeiden käytöstämme esitetään täällä [link].

14 Mikäli vastaat laatimaamme kyselyyn, toivomme, että saisimme ottaa sinuun yhteyttä myöhemmin jatkotutkimuksia varten koskien esimerkiksi mielipiteitäsi uusista tuotteista, ominaisuuksista jne. Useimmissa kyselyissä pyydetään tällaista lupaa, ja jos annat sen, otamme sinuun mahdollisesti yhteyttä myöhemmin sähköpostilla tai puhelimitse.

15 Emme tee päätöksiä (joilla on oikeudellisia tai vastaavanlaisesti merkittäviä seuraamuksia) automaattisen tiedonkäsittelyn, kuten profiloinnin, perusteella ilman nimenomaista suostumustasi.

16 Sopimuksen tekeminen, toteuttaminen ja loppuun saattaminen voi vaatia henkilötietoja. Jos et tällaisessa tapauksessa voi antaa tarvittavia tietoja, Yamaha Motor -konserni ei voi tuottaa asianmukaisia palveluita.

17 Sinulla on rekisteröitynä tiettyjä henkilötietojesi käsittelyä koskevia oikeuksia. Voit:

  • vaatia pääsyä meillä oleviin henkilötietoihisi
  • vaatia meitä korjaamaan tai täydentämään tietojasi, jos uskot käsittelemiemme henkilötietojesi olevan virheellisiä tai puutteellisia
  • vaatia meitä poistamaan tietyt henkilötiedot
  • vaatia meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

Jos haluat esittää kysymyksiä tai valituksia henkilötietojesi käsittelystä, osoita ne kirjallisesti osoitteeseen:

Yamaha Motor Europe N.V./Digital Marketing & CRM
P.O. Box 75033
1117 ZN Schiphol
Netherlands

Tai

Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliike
Marjo Juola
Niittyrinne 4
02270 ESPOO

Puhelin: 010 3380 380
Sähköposti: marjo.juola@yamaha-motor.fi

Jos henkilötietosi (esim. postinumero, sähköpostiosoite tai puhelinnumero) muuttuvat tai jos tietomme ovat virheellisiä, pyrimme korjaamaan, päivittämään tai poistamaan tietokannassamme olevat henkilötietosi. Jos et halua, että otamme sinuun enää yhteyttä, lopetamme välittömästi henkilötietojesi käsittelyn. Kun otat meihin yhteyttä, ilmoita tarkka nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi, jotta pyyntösi tulisi varmasti käsitellyksi oikein.

Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme. Tietosuojavastaavamme käsittelee kysymyksesi tai valituksesi ja antaa sinulle lisätietoja niiden käsittelystä.

Sähköpostiosoite yhteydenottoa varten: dpo@yamaha-motor.nl tai marjo.juola@yamaha-motor.fi

18 Yksityishenkilöiden henkilötietojen käsittelystä voi tehdä valituksen kansalliselle tietosuojavaltuutetulle.

19 Yamaha Motor Europe pidättää itsellään oikeuden milloin tahansa ja oman harkintansa mukaan muuttaa tai muokata tätä tietosuojakäytäntöä sekä tehdä siihen lisäyksiä ja poistoja.

Viimeksi päivitetty: 25.4.2018