Traktorimönkijä

Kodiak 450 T3 (2018)

Traktorimönkijä
Kodiak 450 T3 (2018)
Suositushinta 8 990,00 €

Esittelylaite- ja koeajotiedot eivät välttämättä ole aina ajan tasalla. Varmistathan myymälässä esillä ja koeajettavissa olevat laitteet aina etukäteen.

Luonteva ja monitoiminen

Kodiak on jo alan johtava nimi, kun puhutaan ison kokoluokan työkäyttöön tarkoitetuista maastomönkijöistä. Nyt tuo hyväksi todettu teknologia on totta myös keskikokoisten hyötymönkijöiden luokassa. Uusi Kodiak 450 nostaa tämän kokoluokan mönkijöiden ominaisuudet uudelle tasolle.

Sen helppo käytettävyys, toimintavarmuus ja Yamaha-tuotteille ominainen luotettavuus takaavat, että Kodiak 450 selviää kunnialla raskaistakin työtehtävistä vaikeassakin maastossa. Alan johtavaa tekniikka edustava, napin painalluksella toimiva 2WD- ja 4WD -voimansiirron On Command -nelivetojärjestelmä ja Ultramatic-automaattivaihteisto varmistavat, että vetotapa on aina optimaalinen vallitseviin olosuhteisiin.

Tämä nostaa käyttömukavuuden täysin uudelle tasolle. Ja kun päivän työt on tehty, Kodiak 450 on valmiina vapaa-ajan retkiajoon ja vastaaviin harrasteisiin.

Traktorimönkijät

Traktorimönkijät on tarkoitettu kovaan työkäyttöön, kuten huolto-, lumi- ja metsätöihin. Traktorimönkijä on väsymätön apumies mm. taloyhtiölle, maa- ja metsätiloille sekä urakoitsijalle. Se avaa aivan uusia mahdollisuuksia myös vapaa-aikaan, sillä tieliikenteessä traktorimönkijää saa ajaa jo 15-vuotias T-korttilainen, vuosikatsastusta ei tarvita ja vakuutusmaksut ovat hyvinkin edulliset. Ammatikseen traktorimönkijää käyttävät saavat lisäksi verohyödyn, eli normaalin konepoisto-oikeuden.

Tuotekuvaus

Tuotetiedot

Yksityiskohdat

 • Monipuolinen ja käytännöllinen keskikokoinen hyötymönkijä
 • Ajorasitusta vähentävä ergonomia ja helppokäyttöisyys
 • Suunniteltu työ- ja vapaa-ajan käyttöön
 • Laadukas Yamaha-tuote on erinomainen vastine rahalle.
 • Vääntövahva 421 cc:n nelitahtimoottori
 • Taloudellinen ja toimintavarma elektronisesti ohjattu polttoainesuihkutus
 • Kompakti muotoilu ja silti tilava kuljettajan ergonomia
 • Kaasupainevaimentimet ja pitkäliikkeinen jousitus
 • Napin painalluksella toimiva 2WD-/4WD-vedon On Command -valinta.
 • Ultramatic CVT -automaattivaihteisto
 • Tavaratelineiden kantokyky 120 kg ja hinauskyky 600 kg
 • WARN Vantage 2000 -vinssi

Uusi Yamaha 421 cc EFI -nelitahtimoottori

Uuden, nestejäähdytteisen, yksisylinterisen, 421 cc:n nelitahtimoottorin sitkeä voima takaa, että Kodiak 450 etenee sujuvasti vaikeassakin maastossa. Sen elektroninen polttoainejärjestelmä varmistaa hyvän polttoainetalouden ohella erinomaisen käynnistyvyyden niin pakkasella kuin helteellä ja korkeassakin ilmanalassa vaikkapa tunturin huipulla.

25 tuuman renkaat leveällä kulutuspinnalla

Kodiak 450 on suunniteltu etenemään vaikeissa ja haastavissa olosuhteissa. Siksi siinä on pito-ominaisuuksiltaan erityisesti sitä varten kehitetyt etu- ja takarenkaat. Kulutuspinnaltaan leveiden AT25x8-12-eturenkaiden ja AT25x10-12-takarenkaiden erikoiskuvio takaa erinomaisen pidon yhtälailla liukkaalla kalliolla ja liejussa kuin upottavassa lumessakin.

Edessä ja takana uudet pitkäiskuiset KYB-kaasupainevaimentimet

Pyörien pitkäliikkeisen erillisjousituksen liikevara on edessä 171 mm ja takana 189 mm. Tämä takaa tasaisen etenemisen röykkyisessäkin maastossa. Jousituksen herkkätoimiset ja säädettävät KYB-kaasupainevaimentimet tasoittavat tehokkaasti maaston epätasaisuuksien, kantojen ja muiden esteiden iskut. Herkkätoimiset ja tehokkaat iskunvaimentimet vähentävät myös tuntuvasti pitkänkin työpäivän ajorasitusta.

2WD/4WD On-Command® -nelivetojärjestelmä

Kuoppaisissa ja liukkaissa olosuhteissa vetotavan vaihto 4WD-nelivetoon sujuu vaivattomasti napin painalluksella On-Command®-valintajärjestelmän ansiosta. Ja kun ajoalusta muuttuu jälleen tasaiseksi, napin painallus ja veto palautuu keveämpään 2WD-kaksipyörävetoon. Vetotavan vaivaton valinta helpottaa ajohallintaa etenkin yllättävissä tilanteissa.

Sähkötoiminen EPS-ohjaustehostin

Kodiak 450 EPS -mallin sähkötoiminen EPS-ohjaustehostin (Electronic Power Steering) keventää ja vakauttaa ohjausta etenkin vaikeissa olosuhteissa ja maaston epätasaisuuksissa. Samoin se vaimentaa kivien ja kantojen aiheuttamat ohjauksen läpilyönnit. EPS-mallissa ajoturvallisuutta lisää ohjaustangossa oleva, kaukovalojen kanssa toimiva tehokas halogeenilisävalo.

Ultramatic® CVT -automaattivaihteisto

Ultramatic® CVT -automaattivaihteisto kohentaa käyttömukavuutta myös tämän kokoluokan hyötymönkijöissä, riippumatta siitä, onko kuljettaja kokenut tai aloittelija. Sen kestävä hihnaveto takaa pehmeän kiihtyvyyden ja esimerkiksi jyrkkää rinnettä alas ajaessa jatkuva neljän pyörän moottorijarrutus helpottaa ajohallintaa ja tehostaa ajoturvallisuutta.

Tarkka ja herkkä käsiteltävyys

Kodiak 450:n ammattimainen ajomukavuus pysyy muuttumattomana pitkänkin työpäivän, joten se on oivallinen niin työ- kuin vapaa-ajan käytössä. Painopisteeltään matala, uudenmallinen runko ja alusta takaavat nautittavan tarkan ja herkän käsiteltävyyden. Ajomukavuutta kohentavat myös tärinöitä vaimentavat moottorin uudenlaiset kiinnikkeet.

Kompakti rakenne ja silti tilava

Uuden Kodiak 450:n piirteissä yhdistyvät moderni teknologia ja ergonominen muotoilu. Siksi se on helppo ajettava ja käsiteltävä vaativissakin olosuhteissa ja tilava muotoilu takaa erinomaisen ajomukavuuden pitkäkin ajopäivän ehtoolla. Näin Kodiak 450 on erinomainen keskikokoluokan työ- ja vapaa-ajan hyötymönkijä.

Monitoiminen LCD-mittaristo

Ohjaustangossa olevan LCD-mittariston vasemmalla puolen on vapaa-vaihteen, peruutuksen ja käsijarrun merkkivalot. Oikealla on jäähdytysnesteen lämpötila, moottorinohjauksen ja 4WD-vedon merkkivalo. LCD-näytöltä näkee yhdellä silmäyksellä nopeus- ja matkamittarin, trippimittarin, käyttötunnit/määräaikaishuollon ja polttoainemittarin.

Keskikoon hyötymönkijän ominaisuuksien uudet perusarvot

Kodiak 450:n muotoilu perustuu hyväksi todetun isomman Kodiak 700:n kokemuksiin, tietotaitoon ja tekniikkaan. Monista käyttäjäystävällisistä ominaisuuksista mainittakoon helposti käsillä olevat ilmanpuhdistin ja öljytikku. Kokonaisuutena Kodiak 450 on suunniteltu ja tehty tekemään raskaatkin työt vaivattomasti vaikeassakin maastossa.

WARN Vantage 2000 -vinssi

Kodiak 450:n monikäyttöisyyttä korostaa sen vakiovarusteena oleva tehokas ja vanttera WARN Vantage 2000 -vinssi. Vaativaan käyttöön suunnitellut taakkatelineet, joiden kantokyky on edessä 40 kg ja takana 80 kg, sekä 600 kg:n vetokyky takaavat, että isotkin kuormat kulkevat helposti perille maatilalla, metsätöissä ja vastaavissa työympäristöissä.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Esittelytuote Turku
Moottorin tyyppi Yksisylinterinen, nestejäähdytetty, 4-tahtinen, SOHC
Sylinterin tilavuus 421 cc
Sylinterin mitat 84,5 mm x 75,0 mm
Puristussuhde 10,0 : 1
Voitelujärjestelmä TCI
Polttoainejärjestelmä Sähkö
Vaihteistojärjestelmä Yamaha Ultramatic® V-hihna
Ajojärjestelmä On-Command® 2-veto/4-veto
Voimansiirto Akseli
Etujousitusjärjestelmä Erillinen kaksoiskolmiotuki, 171 mm isku
Takajousitusjärjestelmä Erillinen kaksoiskolmiotuki, 189 mm isku
Etujarru Hydraulinen kaksoislevy
Takajarru Suljettu öljykylpy-monilevy
Eturenkaat AT25x8-12 / Alumiinivanteet (EPS)
Takarenkaat AT25x10-12 / Alumiinivanteet (EPS)
Kokonaispituus 2 035 mm
Kokonaisleveys 1 180 mm
Kokonaiskorkeus 1 160 mm
Istuimen korkeus 855 mm
Akseliväli 1 240 mm
Maavara 245 mm
Kääntösäde 3,2 m
Polttoainesäiliön tilavuus 14 Litraa
Öljysäiliön tilavuus 2,6 Litraa
Etutaakkateline 40 kg
Takataakkateline 80 kg
Rahoituslaskuri
Kuukausierät on laskettu 5% korolla. Kk-erät sisältävät perustamismaksun 250 € ja käsittelymaksun 2.5 €.
Hinta
Kuukautta
Pyydä tarjous

Täydennä alla olevat tiedot tarjouspyynnön lähettämistä varten.

Tuotteen tiedot

Asiakkaan tiedot

* Vaaditut kentät